Mot en ny vår. Mejram siktar mot mer musik 2021. Foto: Joar Lindberg

Mejram siktar mot ett ljust år med sin musik

Siktet var inställt redan från start: folkpopmusik med inspiration från bland andra Sofia Karlsson. Efter albumdebuten 2019 jobbar nu Mejram mot sitt andra album. Men först singeln "Andra chansen".

  • Publicerad 17:30, 4 feb 2021

Utbildningen på Musikhögskolan i Göteborg har gett de fyra medlemmarna titeln musiklärare. Men när de började 2015 fann de snart varandra för något mer och 2016 var bandet Mejram ett faktum.

– Gabriella, Amanda och jag gick Musiklärarprogrammet med Jonathan. Han med inriktning jazz och vi andra med världsmusik. Redan från början när vi bildades var det för att spela musik med tydliga inspirationskällor, som Sofia Karlsson, säger Marcus Fenn.

Musiken är främst originalmusik med texter växelvis svenska och engelska.

– När låtarna skrivs känner vi att vissa fungerar bäst på svenska, andra på engelska. förklarar Marcus Fenn.

Inte så konstigt, kanske. Musiken de inspireras av är inte bara från svensk folkmusiktradition.

– Nej, det är också folkmusik från Storbritannien och singer/songwritertraditionen i USA med country, bluesgrass och pop.

I början på året kom singeln "Andra chansen". I mars den andra singeln "Idie". Den 27 februari bjuder Mejram på en streamingkonsert.

– Vi siktar på ett nytt album i sommar eller höst. Det är visserligen inte mycket spelningar nu. Men det känns som om vi tror på en ljus vår.

Mejram

Är: Marcus Fenn, bas, munspel och bouzouki, Amanda Frisk, piano, mandolin och oftast leadsång, Gabriella Josefsson, fiol och leadsång ibland (som på "Andra chansen") och Jonathan Hansson, gitarr och trumset.

Bas: I Göteborg. Bandet startade 2016 på Musikhögskolan.

Aktuella: Med singeln "Andra chansen", streamingkonsert via deras Facebooksida 27/2 och kommande singeln "Idie".

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00