Mot en ny vår. Mejram siktar mot mer musik 2021. Foto: Joar Lindberg

Mejram siktar mot ett ljust år med sin musik

Siktet var inställt redan från start: folkpopmusik med inspiration från bland andra Sofia Karlsson. Efter albumdebuten 2019 jobbar nu Mejram mot sitt andra album. Men först singeln "Andra chansen".

  • Publicerad 17:30, 4 feb 2021

Utbildningen på Musikhögskolan i Göteborg har gett de fyra medlemmarna titeln musiklärare. Men när de började 2015 fann de snart varandra för något mer och 2016 var bandet Mejram ett faktum.

– Gabriella, Amanda och jag gick Musiklärarprogrammet med Jonathan. Han med inriktning jazz och vi andra med världsmusik. Redan från början när vi bildades var det för att spela musik med tydliga inspirationskällor, som Sofia Karlsson, säger Marcus Fenn.

Musiken är främst originalmusik med texter växelvis svenska och engelska.

– När låtarna skrivs känner vi att vissa fungerar bäst på svenska, andra på engelska. förklarar Marcus Fenn.

Inte så konstigt, kanske. Musiken de inspireras av är inte bara från svensk folkmusiktradition.

– Nej, det är också folkmusik från Storbritannien och singer/songwritertraditionen i USA med country, bluesgrass och pop.

I början på året kom singeln "Andra chansen". I mars den andra singeln "Idie". Den 27 februari bjuder Mejram på en streamingkonsert.

– Vi siktar på ett nytt album i sommar eller höst. Det är visserligen inte mycket spelningar nu. Men det känns som om vi tror på en ljus vår.

Mejram

Är: Marcus Fenn, bas, munspel och bouzouki, Amanda Frisk, piano, mandolin och oftast leadsång, Gabriella Josefsson, fiol och leadsång ibland (som på "Andra chansen") och Jonathan Hansson, gitarr och trumset.

Bas: I Göteborg. Bandet startade 2016 på Musikhögskolan.

Aktuella: Med singeln "Andra chansen", streamingkonsert via deras Facebooksida 27/2 och kommande singeln "Idie".

Visa merVisa mindre

Han hittade Göteborgs kulturskatt

Nöje Lallande. Tommy Nilson ger ut glömda inspelningar med Östen Hedenbratt Kalle Sändares humor med busringningar blev riksbekant redan på 60-talet. Men det var jazzpianisten Östen Hedenbratt som var starten till det så kallade lallandet. Nu finns de på skiva.onsdag 3/3 15:50

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20