Finns i helgen. Molly Hammar på Pustervik, Melodifestivalen på Scandinavium, Matilda Sjöströms Det Brinner på Oceanen. Foto: Pressbild/Kai Martin/Kai Martin

Mellohelg: Tipsen för bästa Göteborgshelgen

Späckade helg i Göteborg – oavsett om du söker dig till Scandinavium eller Musikens hus, Pustervik eller kvarterscenen 2lång. Här bjuder Göteborg Direkt på de bästa tipsen för bästa nöjeshelgen.

  • Publicerad 11:57, 7 feb 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Melodifestival

Vad: Andra deltävlingen av fyra i det stora Melodifestivalspektaklet landar i Göteborg av tradition. På scen tävlar Paul Rey, Klara Hammarström, Anna Bergendahl, Dotter, Mendez med Alvaro Estrella , Linda Bengtzing och Jan Johansen, som ju har ersatt diskade Thorsten Flinck. Chans finns att dels se generalrepen, men förstås också direktsändningen på plats.

Var: Scandinavium.

När: Fredag 7 februari, 19.00 (genrep), lördag 8 februari, 13.45 (genrep) och 20.00 (start).

Info: Hittar du här!

Dubbelreleaser

Vad: Matilda Sjöström kom nyligen med Det Brinners nya album "Bara öppna ögon kan se", där hon står som både låtskrivare, musiker och producent. Men som om det inte räcker med det är också Steget, där hon ingår tillsammans med Nils Dahl, skivaktuella. Duon har precis kommit med "Ångrar du verkligen allt" och vill förstås fira. Det blir alltså dubbelt upp för Matilda Sjöström med soloprojektetet Det Brinner och Steget för en intensiv kväll.

Var: Oceanen

När: Fredag 7 februari, dörrarna öppnas 20.00.

Info: Hittar du här!

Sångkraft

Vad: Molly Hammar har en röst som skakar om och berör. Oavsett om hon sjunger amerikanska nationalsången inför en NHL-match i Globen eller om det är på en scen för att framföra sin musik. Förra året kom EP:n "Sex" med egenkärlek i centrum Därefter har Molly bevisat att hon är en av våra starkaste soulröster och hyllats både på hemmaplan i Sverige och ute i Europa. I våras uppträdde hon på bästa sändningstid i brittisk tv med lovord som följd.

Var: Pustervik.

När: Fredag 7 februari, på scen 22.00.

Info: Hittar du här!

Skaparkraft

Vad: Daniel Norgren skapar sin musik utanför Borås, nära naturen, nära stillheten. Men på scen förvandlas låtarna till skaparkraft som når långt utanför scenkanten. Så lockar han och hans grupps framträdande utanför Sveriges gränser. I somras lockande han storpublik på Way out West. Nu blir det en mer intim spelning när han återvänder till Göteborg med senaste albumet "Wooh dang" i bagaget.

Var: Pustervik.

När: Lördag 8 februari, på scen 20.00.

Info: Hittar du här!

20-talssväng

Vad: Gruppen Gentlemen & Gangsters tar oss tillbaka knappt hundra år och den amerikanska förbudstiden. Musiken är baserad på New Orleans, tidig swing och tradjazz från 1920- och 1930-talen. Med förebilder som Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Sidney Bechet och Duke Ellington garanterar en intensivt svängig afton. Spelningen är den andra i en rad konserter under våren.

Var: Kvartersscenen 2lång.

När: Söndag 9 februari, 18.30.

Info: Hittar du här!

Legendarer

Vad: I 40 har Legendary Pink Dots verkat på musikscenen med allt från flitigt producerade album till scenframträdanden. Gruppen som startade i London fick snart Amsterdam som bas för sin musik som är inspirerad av allt mellan neo-psychedelia, ambient, electro, industrial, industri, psych/ folk, synthpop, post-punk, progressivt, jazz, noise, pop och med inslag av gothrock. Säg Pink Floyd och Syd Barrett, men glöm inte krautinfluenser som Can, Faust och Neu.

Var: Musikens hus.

När: Fredag 7 februari, på scen 21.00.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG