Scensugna. Lasse Kronér, Nanne Grönvall och Mikkey Dee bjuder upp till julshow i Göteborg. Foto: Kai Martin/Pressbilder

Mikkey Dee julshowar med Lasse Kronér och Nanne Grönvall

Mikkey Dees snilleblixt har blivit en julshow. Med vännerna Lasse Kronér och Nanne Grönvall ska gänget underhålla från 27 november fram till jul.

  • Publicerad 11:50, 16 okt 2020

Med Nanne Grönvall blir det rock'n'roll.

När arrangörerna Manko Ax, före detta ägare av Sticky Fingers, började dra i tåtarna för en julshow var Mikkey Dee snabb att haka på.

Den före detta Motörhead- och nuvarande Scorpionstrummisen kläckte en idé som snabbt knoppade av sig.

– Jag har ju spelat en del med Partypatrullen, där jag gjort inhopp i en fyra, fem låtar. Så jag kom med förslaget att vi skulle göra "Rock the night" med dem. Då föreslog jag att också Nanne Grönvall skulle vara med, ringde henne och fick ja. Samtidigt som jag kontaktade Lasse Kronér, som också var på.

Alla vill spela

Nej, det var inga som var nödbedda. Eller som Mikkey Dee säger:

– Alla vill ju spela.

Julshowen hålls på Kooperativet ute på Lindholmen event och nöjen med premiär 27 november.

– Jag håller ju på att spela in ett nytt album med Scorpions. Så just nu åker jag ner till Hannover i Tyskland med jämna mellanrum. Normalt sett vill bandet inte jobba i december. Men det kan bli så att jag måste ner och spela in. Så jag vill flagga för reservationen att jag inte kan vara med på alla spelningarna, säger den hårdslående trummisen från Biskopsgården, nu boende i Hovås.

Hur vanligt är det att du är med i en julshow?

– Nja, det vet jag inte om jag gjort tidigare. Men julshow eller vanlig show spelar ingen roll. I Göteborg så törstar publiken efter underhållning. Jag brukar säga att stod Humle och Dumle utanför Pressbyrån för att jonglera och man sålde biljetter dit skulle de sålt slut direkt.

Inte bakom sångmicken

Kommer du stå bakom sångmicken?

– Nej, det har vi duktigare sångare till. Jag håller mig bakom trummorna. Med Nanne Grönvall blir det rock'n'roll, Lasse Kronér är duktig på att prata, så han kommer ha konferencierrollen. Men känner jag honom rätt kommer han inte kunna hålla sig, utan kommer vara med att sjunga. Det kommer bli en bra mix i Kooperativets fantastiska lokaler.

Julshow på Lindholmen

Är: En julshowen med julbord på Kooperativet, Lindholmen event och nöjen med Mikkey Dee, Nanne Grönvall och Lasse Kronér tillsammans med Partypatrullen.

Premiär: 27 november.

Biljetter: Är till försäljning från och med fredag 16 oktober.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Ett problem som angår hela stan

Krönika De kriminella gängen i Göteborg har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medier i hela landet. Det har skramlats med förslag om fler poliser och hårdare straff. lördag 10/10 14:38

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11