Redo för Scandianvium. Miriam Bryan spelar i Scandinavium under sin kommande turné. Foto: Pressbild

Miriam Bryant gör sin största spelning i Göteborg

Hon har gästat Håkan Hellström på Ullevi. Men nästa år gör Miriam Bryant sin enskilt största spelning i hemstaden. Då kommer hon till Scandinavium.

  • Publicerad 15:19, 8 okt 2019

Den 6 mars gästar Miriam Bryant Scandinavium. Det blir en av stoppen under en omfattande Sverigeturné som startar i Sundsvall 7 februari.

Miriam Bryant gästade Håkan Hellström på Ullevi under de dubbla konserterna 2016 inför en publik på 70000 per dag. En stark duett i låten "Det är så jag säger det". Det som kom att bli hennes största framträdande hittills.

Hon hade då gått från en snackis till en sensation och publikfavorit i samband med hennes medverkan i "Så mycket bättre" 2015.

I början av 2016 var hon både etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare.Singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, vilket gjorde att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster plus då gästspelet under Håkan Hellströms konserter det året. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1.

I våras släpptes den första delen av albumet "Mi Amor". I samband med att albumets andra och avslutande del släpps i början på nästa år ger sig Miriam Bryant ut på en 16 spelningar lång turné över hela landet. En turné som blir den mest omfattande hittills i hennes karriär. Den avslutas på hemmaplan i Scandinavium i Göteborg i mars. Den största, enskilda, arenakonserten i hennes karriär.

Vi är GBG

    Vi är GBG