Dubbelarbetare. Morrongänget – Ingemar Allén, Annika Sjöö, Peter Sandholt, Erik Thorsell och Anders "Pipistrello" Rönnefors – kör dubbla skift med krogshow i höst. Foto: Kai Martin

Morrongänget klara för kvällspasset

Normalt sätt är de vana att väcka göteborgarna med sitt program. Men nu ska Morrongänget fira lite extra efter 26 år i etern. Till hösten blir det också kvällspass, då det vankas krogshow på Kajskjul 8.

  • Publicerad 17:19, 25 maj 2021

I 26 år har "Morrongänget", Mix Megapols populär program, skakat liv i göteborgarna om mornarna. Duon Peter Sandholt och Ingemar Allén är trojänarna med i år i morgonradions tjänst. För cirka tre månader sedan anslöt dansaren Annika Sjöö (känd från "Let's dance") efter att Linda Fyrebo hoppade av. Programmet kompletteras sedan länge av Anders "Pipistrello" Rönnefors och Erik Thorsell.

Men nu nöjer sig gänget inte att underhålla på morgonen. Den 25 november har de premiär på Kajskjul 8 med en show, regisserad av rutinerade Hans Marklund.

Gillade utmaningen

– Han är en legendar, som vi fick kontakt via Ulrika Kvarnhult på Kajskjul 8. Han har aldrig gjort om ett radioprogram till en krogshow och gillade utmaningen. Han har själv legat på att få göra den, säger Ingemar Allén nöjt.

– Han har gått igenom material som vi har gjort och tyckte att det var självklart att vi skulle göra en show.

Fröet till showen såddes när Morrongänget fyllde 20 år och hade en show på Posthotellet för speciellt inbjudna. Med blodad tand var tanken att fira 25 år, men det kom en pandemi emellan.

Mycket jobb återstår

Nu är Morrongänget taggade till tänderna, även om mycket jobb återstår.

– Nu i maj har vi ett skal till vad showen ska innehålla. Det blir en föreställning i tre delar, säger Ingemar Allén.

– Ja, med musik, dans, tävlingar, gästaktiviteter och en luringskola där publiken får en del exempel hur man ska gå till väga, fortsätter Peter Sandholt och syftar på programmet populära inslag "Luringen", som är precis vad det låter som.

En hel del danssteg

Med Annika Sjöö med som professionell dansare blir det förstås också en hel del dans… eller?

– Jag vet inte hur mycket jag får säga, men det blir en hel del danssteg, avslöjar hon.

– Ja, det kan vi lova, att ingen i lokalen kommer sitta still, lovar Peter Sandholt.

Dubbelarbete

När väl showen rullar igång blir det föreställningar torsdag till och med lördag. Det öppnar förstås att Morrongänget kommer ha ersättare under vardagarna.

– Nej, vi kommer dubbelarbete. Det är inte mycket att be för. Men vi planerar att dricka sex liter kaffe innan vi går på scen för att klara detta, säger Ingemar Allén.

Så det vardagliga morgonrutinerna, där Peter Sandholt går upp tjugo över fyra på morgonen och Ingemar Allén kring fem, ligger fast. Men antalet sömntimmar begränsas rejält.

– Det ska bli för jäkla roligt, säger Peter Sandholt.

– När väl allt är igång siktar vi på att överleva fram till julafton, fortsätter Ingemar Allén.

Morrongänget

Är: Mix Megapols populära morgonprogram med programledarna Peter Sandholt, Ingemar Allén och Annika Sjöö tillsammans med Anders "Pipistrello" Rönnefors och Erik Thorsell. Programmet fira 26 år i år.

Aktuella: Förutom med sitt dagliga morgonprogram kommer de köra en krogshow på Kajskjul 8 med premiär 25 november och fram till 11 december. Showen regisseras av Hans Marklund.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00