Mot stjärnorna med Sputnik Falls emorock

Sputnik Falls vill återerövra emorocken. Med nya singeln "Get hit" tar bandet nästa steg som följs av kommande singeln "My high school bullies don't get my mall goth clique".

  • Publicerad 15:51, 8 nov 2020

– Jag har skrivit låtar sedan jag var åtta år och ville starta ett band. Men det var först sedan jag träffade Vide som det blev av, förklarar Alexander Salomonsson.

– Vi kom på namnet på bandet först.

Duon är uppväxta i samma område, träffades på Lerumspendeln och bondade när det kom en nazist på tåget och började argumentera.

– Vi var två ensamma emokids. Ja, Hannes också, fortsätter Alexander Salomonsson och syftar på Hannes Borgström, som nyss tillkommit på gitarr.

Sputnik Falls sticker inte under stol med att My Chemical Romance och Smashing Pumpkins är stora förebilder. Men också the Cure. Det vill säga, det är stora, deppiga känslor som kommer i svang.

– Vi försöker ha så mycket känslor som det går i melodierna. Det behöver inte vara perfekt. Men det ska kännas, säger Alexander Salomonsson.

– Nej, det har inte bara med texterna att göra hur moodet skapas, fortsätter basisten Jens Jensen.

Sputnik Falls är i denna konstellationen delvis som ett nytt band med medlemmar som nyligen kommit till.

– Ja, så är det. Vide och jag skriver mycket av låtarna. Med medlemmar som gör det vi vill göra. Vi gillar 90-talsemo. Där har vi bondat, säger Alexander Salomonson.

Sputnik Falls

Är: Femmanna emorockband som funnits i drygt två.

Medlemmar: Alexander Salomonsson, gitarr, Vide Holmgren, sång, Hannes Borgström, gitarr, Jens Jensen, bas, och Amon Frantzich, trummor.

Aktuella: Med singeln "Get hit" och kommande singeln "My high school bullies don't get my mall goth clique".

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG