Musiken blev Hannes väg ut ur depressionen

Hannes Boeryd kom ur sin depression. Bland annat genom att göra musik och skriva texter om det. Nu har debut-ep:n "Trouble in the water" kommit.

  • Publicerad 11:35, 31 okt 2020

Sedan tidiga tonåren har Hannes Boeryd burit på en oro, ett slags rädsla. För miljöförstöringar, för katastrofer, för översvämningar.

– Jag som är kass på att simma, säger han, som samtidigt tycker det är både skönt och läskigt att bada och gärna håller sig på tryggt avstånd till land.

Men någonstans har den där oron hållits i schack. Till förra hösten. Då sveptes Hannes Boeryd ner i en depression.

– Jag insåg inte själv hur dåligt jag mådde. Men min flickvän såg det och sa "Du mår inte bra. Du måste söka hjälp.". Jag var ju väldigt självfokuserad på ett ocharmigt sätt.

Med hjälp av henne, en psykolog och antidepressiva kom han sakta på fötter. Men också med hjälp av musiken. Tidigt under 2020 gjordes hans debut-ep "Trouble in the water", som nu precis har kommit, producerad av klasskamraten Jesper Jonason.

– Han är tvärt om mot mig. Om jag har regler utmanar han mig att tänka fritt.

Det har blivit en personlig skiva med en lika personlig ton.

– Jag vill att det ska låta som mig själv och inte som den senaste trenden. Att göra den här skivan har hjälpt mig ut ur depressionen, säger han som ändå tvekade att ge ut den.

– Den blev klar i början av sommaren. Men jag väntade en månad innan jag fick distans till den och vågade släppa den.

Hannes Boeryd

Är: 24. Läser musikproduktion på Göteborgs universitet, sista året. Klipper podden Fölkpodden. Producerar, mixar och mastrar musik. Har producerat klasskamraten Klara Goligers ep "22", som nyligen kom. Spelar bas i bland annat Mother Gaia.

Bor: I Bergsjön med flickvän. Kommer från Täby. Flyttade till Göteborg 2017 för studierna.

Aktuell: Med debut-ep:n "Trouble in the water".

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG