Ny Gbg Sound System Festival vid Röda sten

Arrangören Gillis Bengtsson fick se förra årets Gbg Sound System Festival delvis regna bort. Men han ger sig inte. På lördag – 10 september – är det dags igen nere vid Röda sten.

  • Publicerad 17:00, 9 sep 2022

Med Gbg Sound System Festival vill Gillis Bengtsson få göteborgarna på fötter. Med musik hämtade från Västindien i allmänhet och Jamaica i synnerhet ska det bli både fest och dans.

– Vi har ju haft Håkan-helgerna och Kulturkalaset. Vi ser det här lite som en sista helg att få bjuda göteborgarna på fri kultur. Vi har tillstånd till att köra till två på natten.

Förra året regnade delvis bort, men det har inte avskräckt Gillis Bengtsson från att köra i år igen.

– Då var det lite spontant, lite för skojs skull och som ett sätt att fira de lättade restriktionerna, säger Gillis Bengtsson.

– Nu har vi fått stöd av Statens kulturråd och kan köra en större line up. Vi kör på varje sida av huset – nord, syd, öst och väst – med olika soundsystem och DJ:s. Vi kommer ha lite foodtrucks och fri entré. Det är ju samma dag som Majornadagen, så vi ser det här lite som en efterfest.

Gillis Bengtsson har med sitt team jobbat med Gbg Sound System Festival ett tag.

– Ja, vi har planerat för det länge. Samtidigt är det en do it yourself-festival. Vi sköter allting själva och har ingen reklam på spårvagnar. Det är lite tänkt som en klubbhelg, där vi går ut med det här med kort varsel, säger Gillis Bengtsson, som ändå inte har tummat på dj:- och soundsystemutbudet.

– Jah Ark från Norge är sitt lands största soundsystem med tre dj:s. De kommer också ha med Admiral P, som räknas som norrmännens svar på Kapten Röd, som DJ. Till Göteborg kommer också Deng Deng Hi-fi från Skåne, som jag sett ställa till fet fest i Köpenhamn. Dessutom kommer eliten från stan, där bland andra Partillo kommer köra från sin egna produktioner.

GBG Sound System Festival

Är: En gratis musikfestival vid Röda sten 10 september och även nästa helg.

Stilar. Reggae, dancehall,roots, jungle, drum'n'bass, dubstep med mera.

Soundsystem: South – Stereo Steppas, West – Big Bauta Sound, North – Deng Deng Hifi och East – Break Free Sound. Vid varje soundsystem kommer flera DJ:s spela.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00