Längtar till sommaren. Håkan Hellström ser fram emot sommaren och Ullevikonserterna. Nu kommer hans nya singel "Jag vill bara va med dej". Foto: Olle Kirchmeier

Tjuvlyssna: Här är Håkans nya singel

I augusti väntar inte mindre än fyra Ullevikonserter för Håkan Hellström. På Valborg gav han med sitt band en försmak på spelningarna med en överraskningskonsert i Azalea i Slottsskogen. Nu kommer nästa uppladdning. Singeln "Jag vill bara va med dej" släpps idag.

  • Publicerad 07:00, 13 maj 2022

2020 var jubileumsåret som Håkan Hellström skulle fira stort med fyra utsålda Ullevikonserter. Men det blev inte mycket av kalaset, som skulle manifestera hans 20 år som soloartist. På grund av rådande restriktioner och en grasserande pandemi ställdes evenemangen in. Så också förra sommaren.

Men nu är det dags. 19, 20, 26 och 27 augusti uppträder han med band och, förmodligen, gäster inför en publik som längtat i två långa år.

Överraskade

Under Valborg överraskade den spelsugne artisten med en spontankonsert i Azalea i Slottsskogen inför en häpen publik, som råkade vara på plats. Under en halv timme framförde han en räcka låtar innan konserten hastigt avbröts. Något som GöteborgDirekt skrev om.

Rekordmånga konserter i Göteborg sommaren 2022

Nu kommer nästa uppladdning inför sommaren. I dag, fredag 13 maj, finns nya singeln "Jag vill bara va med dej" ute. En låt som han i sedvanlig ordning skrivit tillsammans med sin vapendragare och låtskrivarpartner Björn Olsson. Nytt är att också kompositörerna och producenterna Noonie Bao och Linus "Lotus IV" Wiklund. Den förstnämnda gästar också på låten, som den sistnämnda även producerat.

 

Jobbat med Avicii

Noonie Bai är artisten och låtskrivaren som jobbat bland annat med Avicii, Halsey, Ariana Grande, Troy Sivan och Zara Larsson. 2017 och 2018 hon två enorma radiohits i USA med Camila Cabellos ”Never be the same” och ”Stay” med Zedd & Alessia Cara. Flertalet skrivna tillsammans med Linus Wiklund.

Han, i sin tur, är producenten och låtskrivaren som under namnet Lotus IV jobbat med Sam Smith, Clean Bandit, Rita Ora, Future och Ty Dolla Sign. Tillsammans med just Noonie Bao gjorde han stora delar av Charli XCX:s hyllade album "Crash".

Håkan Hellström

Är: 48. Låtskrivare, musiker, sångare, som fick sitt sologenombrott 2000 med singeln "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Sommaren 2020 skulle han uppträtt på Ullevi med fyra konserter, som nu flyttats fram till i år.

Bor: I Haga, Göteborg. Sommarhus på Brännö. Uppvuxen i Ekebäckshöjd, Göteborg.

Aktuell: Med nya singeln "Jag vill bara va med dej" samt konserterna 19, 20, 26 och 27 på Ullevi i sommar.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47