I väntan. Del III släpper ny singel i väntan på bättre tider. Foto: Zacharias Tienhaara

Ny svensk postpunk med rötterna i 80-talet

Med rötterna djupt rotade i den svenska postpunkens mest åttiotalistiska mylla söker Göteborgsbandet Del III rastlöst vidare. Som med nya singeln "Kärlek är ett brev som aldrig skrevs".

  • Publicerad 16:44, 1 dec 2020

Höst, regntungt och grått som en svartvit film i dis klär Del III. Kanske det Ior-stukade året 2020 också. För det är mollstämt som är Göteborgsbandets signum. Musik som hämtade från svensk postpunks mest braskande era på 80-talet.

Bandet spinner kring kreatören Linus Khulin, som med en knippe låtar engagerade basisten Isabell Kirstinä, trummisen Nora Elster och gitarristen Simon Kristensson för ett nytt projekt efter insomnade Sista Dansen.

– Han hade i princip en färdig ep, förklarar Nora Elster.

Det är fem år sedan med snabb succé där bandet har utvecklats sedan dess och Nora Elster har lämnat över trumspelet till Linus Khulin.

– Vi började med att byta av live för att sjunga de låtar som vi skrivit, säger hon som inte har något problem att stå längst fram på scen.

Med Linus Khulin boende i Lund sedan en tid har möten i replokalen blivit mer projektbaserade. När de planerade spelningarna under 2020 satts på undantag på grund av pandemin hittat andra vägar till skapandet.

– Ja, jag tror inte singeln hade blivit av om det inte var för coronan, funderar Simon Kristensson.

– Efter fem år med bandet är det rätt skönt att ta det lugnt, menar Nora Elster.

Del III

Är: Sångerskan Nora Elster, basisten Isabell Kirstinä, trummisen Linus Khulin och gitarristen Simon Kristensson. Startade 2015.

Bas: Finns i Göteborg men Linus Khulin bor sedan en tid i Lund.

Aktuella: Med nya singeln "Kärlek är som ett brev som aldrig skrevs".

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00