Ny tid och nytt album för osårbara Sara Yasmine

Sara Yasmine har nyss tagit socionomexamen och precis fyllt 30 år. Så äntligen hög tid för fullt fokus på hennes musik och högaktuella albumet "Osårbar".

  • Publicerad 15:00, 6 mar 2020

Dialekten avslöjar henne. Uppvuxen i Smedjebacken i Dalarna blir det lätt så. Trots snart tio år i Göteborg med hjärtat i Rambergsstaden på Hisingen.

– Dialekten sitter där den sitter. Men det är så många år sedan jag flyttade. Det känns som en ny tid i mitt liv, säger hon.

Ny tid är det också för henne som dels precis blivit klar med sin socionomexamen, fyllt 30 år och kommer med sitt nya album "Osårbar" i dagarna. En platta där hon har förfinat sitt låtskrivande och, med stolthet, sitt sätt att producera.

– Det tog tid med tanke på examen och att jag också har jobbat under tiden. Jag har producerat allt, jobbat med omslag och marknadsföring. Nu med skivan ute ska jag ta tag i livebiten, säger hon, som nu ställer in siktet med fullt fokus på musiken.

– Jag älskar att spela live. Releasespelningen på Fyrans ölkafé 6 mars blir med ett sjumannaband – alla musiklärare. De gillar mina låtar och min musik. Det är otroligt skönt med dem och ett skönt utbyte.

För till skillnad mot dem är Sara Yasmine autodidakt, som lärt sig låtskrivandet och producerandet under gång. Hela tiden med en stark idé hur musiken ska låta och texterna ska vara.

– Jag är glad att jag får släppa musik och hittar folk som vill lyssna.

Sara Yasmin

Är: 30 år, låtskrivaren, artist och producent. Just färdig med sin socionomexamen.

Bor: I Rambergsstaden.

Aktuell: Med sitt nya album "Osårbar", som föregåtts av singlarna "Kom hem", "Okända land" och "Osårbar". Har releasekalas på Fyrans ölkafé, fredag 6 mars.

Albumdebuterade: 2016 med "Åh, nej!".

Visa merVisa mindre

Vi är GBG