Förenas på scen. Ola Salo och Peter Jöback turnerar tillsammans i en ny uppsättning av "Jesus Christ Superstar" våren 2022. Foto: Kai Martin

Ola Salo och Peter Jöback i stormusikal

Musikalen "Jesus Christ Superstar" är över 50 år. Den kittlande historien äldre än så. Nu sätts Andrew Lloyd Webbers verk upp igen i Sverige – med Ola Salo och Peter Jöback i huvudrollerna. I mars når den Göteborg och Scandinavium.

  • Publicerad 11:47, 24 aug 2021

Musikalen "Jesus Christ Superstar" har spelats i Scandinavium tidigare. 1972 var det med Agnetha Fältskog som Maria Magdalena, göteborgaren Peter Winznes som Jesus och Arne Jansson som Judas.

För drygt tio år sedan gjorde Ola Salo en egen översättning av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices succémusikal från 1970. En uppsättning som efter tiden på Göta Lejon i Stockholm åkte på turné och hamnade i Scandinavium med just the Ark-sångaren i huvudrollen som en färgstark Jesus.

Landsomfattande

Nu återvänder han till musikalen, som blir en landsomfattande turné. Då kommer emellertid Ola Salo inte spela rollen som Jesus utan Judas. Rollen som Jesus kommer istället Peter Jöback ha, i detta första möte på scen mellan sångarna.

Premiär blir det den 4 februari 2022 i Karlstad. Den 11 och 12 mars når musikalen Göteborg och Scandinavium.

Fredag 27 augusti är biljetter till försäljning.

Jesus Christ Superstar

Är: En rockmusikal av Andrew Lloyd Webber (musik) och Tim Rice (text), som hade premiär i London 1970 som konsert efter förlagan, ett dubbelablum. Musikalpremiären skedde året efter. 1972 sattes den för första gången upp i Göteborg, i Scandinavium.

Aktuell: Med en turnerande uppsättning med Ola Salo som Judas och Peter Jöback som Jesus. Premiär 4 februari. 11 och 12 når den Scandinavium.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39