Pale Honey kommer ut som trio

Efter att ha varit en självklar del i Pale Honey både i studio och på scen är nu Anders Lagerfors en lika självklar del av bandet. "Efter alla roller som jag haft kändes det rätt", säger han.

  • Publicerad 15:38, 1 nov 2020

Det har blivit mer naket och självutlämnande.

Sedan starten för sju år sedan har allt fokus funnits på Nelly Daltrey, trummor, och Tuva Lodmark, sång och gitarr. Vännerna som vuxit upp och gått i skolan tillsammans hade en symbios, som både de och media odlade.

Men när bandet var i studion fanns Anders Lagerfors där som både extramusiker och producent. När Nelly Daltrey och Tuva Lodmark åkte på turné, ja, då fanns Anders Lagerfors med som musiker.

Så nu när gruppen kommer med sitt efterlängtade tredje album "Some time, alone" kommer duon ut som den trio den egentligen alltid har varit.

– Det blev en grej som basunerades ut att Pale Honey var vi två. Ett epitet vi fick, säger Tuva Lodmark.

– Men Anders har ju varit med från början, fyller Nelly Daltrey in.

– Ja, jag har ju haft dubbla roller så nu kändes det rätt, fortsätter Anders Lagerfors när han nu presenteras som den tredje medlemmen i Pale Honey.

Tagit tid

Inspelningarna har gjorts i hans studio i anrika Nacksving på Kungshöjd och gruppen har låtit det ta sin tid. Tre år efter för albumet "Devotion" kommer nu uppföljaren.

– Tre år sedan... då var vi ju som barn, säger Tuva Lodmark, nu 27 år.

Vad är det som skiljer det här albumet från det förra?

– Vi har vågat gå lite olika vägar i olika riktningar, säger Tuva Lodmark.

– Ja, vi skiter i vad andra tycker. Nu gör vi det som är gött och det har blivit mer naket och självutlämnande. Vi har aldrig skrivit så mycket material och mycket har lyfts åt sidan.

Har det varit svårt att göra urvalet?

– Kill your darlings är ju något man måste göra. Det finns alltid någons favorit som ställs då någon annan inte tycker om den, förklarar Tuva Lodmark.

– Ja, vi försöker bara jobba med låtar som de andra inspireras av, fortsätter Nelly Daltrey.

Varför har det tagit tre år att komma med "Some time, alone"?

– Det är av en massa olika anledningar, Framför allt skulle det klaffa med alla som vi jobbar med, säger Tuva Lodmark.

– Och efter förra albumet var vi ute mycket på turné, skjuter Nelly Daltrey in.

– Sedan blev plattan framflyttad flera gånger, fortsätter Anders Lagerfors.

Satt käppar i hjulet

Pandemin har satt sina käppar i det kreativa hjulet för Pale Honey, som suktar efter att stå på scen. Men nu är det dags. Den 7 november spelar bandet på Pustervik. Därefter väntar Stockholm (dubblar konserter 14/11), Malmö (20/11) och Lund (21/11).

– Det blir första gången sedan i mars. Vi var sista bandet som spelade på Pustervik. Det var en modig, men gles publik som kom. Hälften vågade inte komma, säger Tuva Lodmark.

Paley Honey

Är: Tuva Lodmark, sång och gitarr, Nelly Daltrey, trummor, och Anders Lagerfors, bas och keyboard samt gruppens producent. Bandet bildades 2013 och har sedan dess turnerat flitigt och kommit med två album – "Pale Honey" (2015) och "Devotion" (2017).

Aktuella: Med nya albumet "Some time, alone", som har release 6 november. Dagen efter spelar bandet på Pustervik, som följs av dubbla spelningar i Stockholm 14/11, Malmö 20/11 och Lund 21/11.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40