Ljusglimt. Peter Siepen livestreamar sin dj-show för sin publik som tvingas stanna hemma. Foto: Stefan Holm

Peter Siepen räddar nöjeshelgen med livestream

När Valandsevenemangen Nightlife 40 + och Love 50 + tvingas ställa in nästa helg kommer Peter Siepen som räddaren i nöden. Den rikskände dj:n kommer helt enkelt bjuda på sin show via livestream på Facebook.

  • Publicerad 11:46, 20 mar 2020

Jag tror att folk längtar efter ljusglimtar .

Foto: Stefan Holm

Coronaviruset tvingar stora delar av Nöjessverige att tillfälligt stänga. Men nu öppnar evenemangen Nightlife 40 + och Love 50 + för en lösning. Istället för att underhållningen hålls på Valand nästa fredag och lördag bjuder arrangörerna på dj:n Peter Siepens show via Facebook.

– Det här har jag aldrig gjort förut. Men det ska gå tekniskt, säger Peter Siepen.

– Jag sänder hemifrån där jag har ett inbyggt dj-bås. Det kommer bli bra stämning, lovar han.

Han är inte orolig för att hans erkänt goda publikkontakt ska lida av den digitala distansen.

– Nej, alla kan fortfarande önska musik och som alla vet älskar jag interaktion. Folk som vill ska få sina intressen tillgodosedda, säger Peter Siepen.

Optimistisk

Arrangören Johnnie Karlsson är optimistisk.

– Man kan se det som ett motdrag mot den rådande situationen. Planen är att starta på lördag 21.00 och inledningsvis sända i en timme på vår Facebooksida Nightlife 40+ disco. Men egentligen har vi ingen tidsgräns. Märker vi att vi får tittare och att de ökar så fortsätter vi. I negativa tider är det viktigt med något positivt.

Peter Siepen är inne på samma spår.

– Jag tror det är viktigt att se det positiva nu när alla jobb är borta. Jag tror att folk längtar efter ljusglimtar och känslan är att det behövs för att få det att vända.

Fotnot: Här är länken till Nightlife 40+.

Vi är GBG

    Vi är GBG