Arvtagare. Prekariatet skapar modern postpunk med rötter i 80-talet. Foto: Pressbild

Prekariatet stolta arvtagare till Imperiet

Prekariatet sticker under stolen med influenserna från Imperiet. Har förvandlat Tapirernas "Liza Minnelli" till "Veroncioa Maggio" på scen. Nu har Göteborgsbandet fått fart i studion och är aktuella med singeln "Halt! Stopp!".

  • Publicerad 17:03, 25 nov 2021

Prekariatet skyndar långsamt. Från debut-ep:n 2017 har det tagit tid att komma vidare. Men med färdigbyggd studio ska arbetet med debutalbumet komma vidare.

– Det är både ett dröm- och mardrömsprojekt, menar gruppens sångare André Amorim.

– Men det är lite som att träna; det är jobbigt i början och går lättare ju mer man håller på. Det ska vara kul, men det är lätt att man hamnar i något ångestladdat.

De fyra killarna i Prekariatet har vuxit upp med varandra. Som band har de funnits i 15 år, men som Prekariatet bara sedan 2017.

– Det var då vi började skriva på svenska, släppte ep:n och gjorde grejer rätt tajt efter. Singeln vi släpper nu gjordes redan 2020, har blivit liggandes och kommer först nu, förklarar André Amorim.

– "Halt! Stopp!" handlar om bandet, men jag är inte säker på att de andra visste det då vi gjorde låten. Men det var när vi gick från att vara ett fritidsgårdsband till något annat. Ett tag hade vi svårt att skriva ihop, det skavde rejält. Men inte så att vi skulle gå isär, säger André Amorim.

– Ja, jamgrejen försvann, på gott och ont. Det vi gör nu är en mer genomarbetad process som alla kan stå för, säger trummisen Felix Ljunggren.

Inspirationen är postpunk, gärna svensk sådan som Imperiet och Camouflage, som sedan blev Tapirerna.

– Vi har sett upp till Camouflage och vi kör Tapirernas "Liza Minnelli" live, men då heter den "Veronica Maggio", säger André Amorim.

Prekariatet

Är: Göteborgsbaserat postpunkband som under namnet Prekariatet funnits sedan 2017. Samma år kom ep:n "Status: Prekär".

Gruppen: Johannes Ekman, bas, André Amorim, sång, Felix Ljunggren, trummor, och Joakim Bostedt, gitarr.

Bas: I Studio Chapman i Majorna.

Aktuella: Med singeln "Halt! Stopp!".

Visa merVisa mindre

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21