Punkbandet Glo gör skivcomeback efter 39 år

Efter 39 år är det åter dags för Glo på vinyl. Fyra nya låtar presenteras. Nu hoppas bandet på positiv respons – och spelningar.

  • Publicerad 15:36, 25 maj 2020

För två år sedan bjöd Glo upp till strid för Truckstop Alaska. Något Göteborg Direkt skrev om. Bandet som inledningsvis var Göteborgs yngsta punkgrupp var 40 år senare det äldsta. Men det har inte stannat vid det.

I sin replokal har bandet haft tillgång till en studio. Det har utnyttjats. I dagarna har EP:n "Superglo" kommit. Glos första nyinspelade musik sedan albumet "Ljusåret kommer" från 1981.

– Vi har spelat in alla rep som vi har gjort, säger gitarristen och låtskrivaren Patrik Magnusson.

– Som vi kommer släppa postumt, fortsätter keyboardisten Martin Fabian med ett illmarigt leende.

Inspelningarna i replokalen har gett de nya låtarna, som nu kommit ut. Det visar ett band som blivit tyngre och som skiftat från svenska till engelska.

– Vi gillar de här låtarna och bäst är om de spelas starkt, säger Patrik Magnusson.

EP:n skulle kommit i början på mars. Men problem med omslaget gjorde att det dröjde. Därmed frös releasspelningen på Valand in.

– Vi tänkte att det tar vi senare. Men av förklarliga skäl har det inte blivit så, säger Martin Fabian.

Nu hoppas bandet på positiv respons på "Superglo". Det skulle göra att bandet kan gå in i replokalen för både inspiration och energi.

– Ja, just nu har vi inget att repa för, menar Patrik Magnusson.

Glo

Är: Ett av Sveriges första punkband. Startade 1976 under namnet Trash för att 1977 byta till Glo (Göteborgs ligistorganisation).

Aktuella: Med EP:n "Superglo", första skivsläppet på 39 år.

Bandet: På plattan spelar Patrik Magnusson, Mikael Ramstedt, Peter Larsson, Martin Fabian, Darko Svarander, Gerth Svensson och Dieter Koch.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG