Inspireras. Göteborg inspirerar Riverfields (här gruppens sångare Peter Runesson). Foto: Kai Martin

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.

  • Publicerad 16:00, 11 apr 2021

Med förebilder som Tom Petty, Bob Dylan och Bruce Springsteen har Göteborgsbandet Riverfields ett bollhav av inspiration att kreera kring. Allt för att bli bättre och bättre som låtskrivare.

– Ja, så är det. Neil Young får också räknas in som influens i det vi gör. Det finns hur mycket som helst att göra med inspiration från den tiden i slutet av 60-talet och början av 70-talet, säger Peter Runesson i bandet.

– Jag ser det lite som att än del väljer att spela golf och jobba på att sänka sitt handicap. För mig handlar det om att bli skickligare och skickligare på att göra låtar.

Gruppen har sitt ursprung i grupper som The Don Darlings och Moonlight Wranglers och Riverfields rör sig i samma musikaliska härad.

Med EP:n "Slow train coming" flörtar förstås bandet med Bob Dylans titel till albumet "Slow train coming" från 1979, men blinkar ju också mot Göteborg, staden där bandet verkar och kreerar, med referensen till spårvagn.

– Vi har replokal och studio i Majorna. Låten var den sista vi skrev för inspelningen. Planen var att plocka in en kör med Smyrnatanter för att få fram gospelkänslan.

Nu blev det ingen hallelujastämning. Men gruppen tar sikte mot nya inspelningar.

– Ja, i april är det dags att gå in i studion igen.

Riverfields

Är. Ett Göteborgsbaserat band med rötterna i americanagrupperna The Don Darlings och Moonlight Wranglers. Gruppen består av trion Peter Runesson, sångare, låtskrivare och gitarrist, Tony Martinsson, gitarr och Markus Lundström på klaviatur. Producenten Per-Ola Eriksson, gitarrer, piano, synthar med mera, har en väsentlig del i bandet.

Aktuella: Med trespårs-EP: n "Slow tram coming".

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00