Tar ton. Robin Jidhed, son till Jim, tar ton mot pappa med Mezmoria. Foto: Kai Martin

Robin Jidhed tar sig ton mot pappa med Mezmoria

Med Alien har Jim Jidhed tagit höjd med sin röst. Nu utmanas han av sonen Robin Jidhed som med sitt projektet Mezmoria är skivaktuell.

  • Publicerad 14:30, 14 mar 2021

Robin Jidhed är på sätt och vis född in i hårdrocken. Med pappa Jim, Aliens sångare, är det kanske inte så konstigt. Men med projektet Mezmoria vill han skapa en egen profil och gör det med melodisk, fartfylld metal med stil och ackuratess.

Sången kom till honom tidigt.

– Mycket är det ju en gåva som jag har fått. Sedan lär man sig. det handlar om att våga och våga misslyckas.

Robin Jidhed siktade inte i första rummet på att bli sångare utan gitarrist och låtskrivare. Men när bandet, som sedan mynnade ut i Mezmoria, bildades under gymnasietiden fick sången mer och mer utrymme.

Ambitionsnivån hos Robin Jidhed var redan då hög.

– Jag gick direkt från skolan till replokalen på Smaragdtorget. Vi filmade varje rep och åkte sedan hem och analyserade. Ja, där var jag väldigt drivande, säger han.

– Vi satsade hårt i några år. Men sedan lades det på is till min stora sorg.

Nu har han återförenats med Eric Wikström och Martin Floberg, som var med då allt startade. Först ut är singeln "Scars", som i dagarna följts upp av "Oily Halls".

– Jag fick en nytändning och ville hitta tillbaka till varför jag en gång ville spela musik och till mina rötter. Det som jag tänkte på dygnet runt. Så jag ringde Martin och Eric som sa ja.

Robin Jidhed

Är: 33. Son till Aliansångaren Jim Jidhed. Är låtskrivare, gitarrist, keyboardist och sångare. Jobbar med event inom Studiefrämjandet. Utbildad personlig tränare.

Bor: I Pilegården med sambo och katt.

Aktuell: Med Mezmoria, projektet han väckt till liv igen, där singeln "Scars", kom i december. Låten är också en video. Nya singeln "Oily halls" har kommit i dagarna.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12