Tar ton. Robin Jidhed, son till Jim, tar ton mot pappa med Mezmoria. Foto: Kai Martin

Robin Jidhed tar sig ton mot pappa med Mezmoria

Med Alien har Jim Jidhed tagit höjd med sin röst. Nu utmanas han av sonen Robin Jidhed som med sitt projektet Mezmoria är skivaktuell.

  • Publicerad 14:30, 14 mar 2021

Robin Jidhed är på sätt och vis född in i hårdrocken. Med pappa Jim, Aliens sångare, är det kanske inte så konstigt. Men med projektet Mezmoria vill han skapa en egen profil och gör det med melodisk, fartfylld metal med stil och ackuratess.

Sången kom till honom tidigt.

– Mycket är det ju en gåva som jag har fått. Sedan lär man sig. det handlar om att våga och våga misslyckas.

Robin Jidhed siktade inte i första rummet på att bli sångare utan gitarrist och låtskrivare. Men när bandet, som sedan mynnade ut i Mezmoria, bildades under gymnasietiden fick sången mer och mer utrymme.

Ambitionsnivån hos Robin Jidhed var redan då hög.

– Jag gick direkt från skolan till replokalen på Smaragdtorget. Vi filmade varje rep och åkte sedan hem och analyserade. Ja, där var jag väldigt drivande, säger han.

– Vi satsade hårt i några år. Men sedan lades det på is till min stora sorg.

Nu har han återförenats med Eric Wikström och Martin Floberg, som var med då allt startade. Först ut är singeln "Scars", som i dagarna följts upp av "Oily Halls".

– Jag fick en nytändning och ville hitta tillbaka till varför jag en gång ville spela musik och till mina rötter. Det som jag tänkte på dygnet runt. Så jag ringde Martin och Eric som sa ja.

Robin Jidhed

Är: 33. Son till Aliansångaren Jim Jidhed. Är låtskrivare, gitarrist, keyboardist och sångare. Jobbar med event inom Studiefrämjandet. Utbildad personlig tränare.

Bor: I Pilegården med sambo och katt.

Aktuell: Med Mezmoria, projektet han väckt till liv igen, där singeln "Scars", kom i december. Låten är också en video. Nya singeln "Oily halls" har kommit i dagarna.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00