Så firar Bingolotto 30 år

När "Bingolotto" firar 30 gör man det rejält. Samtliga programledare kommer gästa, extra vinster kommer att lottas ut och Carola gör sin 30 åriga schlagerhit "Fångad av en stormvind" .

  • Publicerad 17:00, 17 okt 2021

Vi ska hylla programmet och programledarna genom åren.

Den 19 oktober 1991 sändes premiärprogrammet av "Bingolotto" med Leif "Loket" Olsson, som programledare. 23 oktober 2021 är det dags att fira programmets obrutna svit och dess idoghet att via lottens hjälp stödja svenskt idrottsliv.

På plats – eller via – reportage kommer samtliga programledare genom åren att medverka. Ja, förstås också de som leder programmet just nu: Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

– Vi är inte huvudpersonerna. Vi ska hylla programmet och programledarna genom åren. Det kommer bli mycket roliga klipp, lovar Lotta Engberg.

– Ja, och det ska bli extra kul att få sända på en lördag, fortsätter Stefan Odelberg.

Samsas

Det var till förra säsongen som de båda kom att samsas om programledarskapet i något slags ojämn ordning.

– Vi ville att det skulle bli lite huller om buller när den ena eller andra skulle köra. Vi ville inte ha något fast schema, förklarar Lotta Engberg, som är en av veteranerna som programledare för "Bingolotto".

– Ja, första gången var väl då jag vikarierade för Lasse Kronér i januari, februari 2003 då han var i Thailand. Jag som är väldigt noga med mina förberedelser blev utsatt för ett prank. Plötsligt ringde det in till programmet då det inte skulle ringas. Det visade sig vara Lasse… från Thailand.

Sedan har hon varit inhoppare, gjort uppesittarkvällar, nyårsaftnar och varit fast programledare i omgångar. Hon vet att det kostar på och är därför nöjd med möjligheten att dela på programledarskapet.

Stefan Odelberg och Lotta Engberg trivs ihop.

– Han är prestigelös och det är jag också, säger hon.

– Ja, det var väl senast vi körde ihop som det blev lite fel och vi tvingades köra utan manus. Det gick hur bra som helst, menar Stefan Odelberg.

Satt sina avtryck

Jo, det har satt sina avtryck i programmet. Precis som alla programledare.

Men…!

– Om man tänker på programmet som fenomen är det ju så att även om vi färgar det, så är det ju "Bingolotto" i sig självt som består och ger intryck, säger Lotta Engberg.

Jubileumsprogrammet kommer vara späckat av tre timmars direktsänd underhållning, som också kommer vara fullmatat med ordinarie spel plus jubileumsspel.

– Vi kommer lotta ut 30 extra miljoner i programmet. Vi kommer ha publik på plats och folk är som galna efter biljetter, säger Stefan Odelberg.

Han kommer hålla sig i skinnet från hyss. Men Lotta Engberg lovar att medverka mer än som programledare.

– Ja, med min gamla lover boy – Christer Sjögren, säger hon skrattande.

Programledare 1991–2021

Leif ”Loket” Olsson 1991–1999, 2004.

Lasse Kronér, 1999–2004.

Gunde Svan, 2004–2005.

Rickard Olsson, 2005–2008, 2018–2020.

Lotta Engberg, 2008–2011, 2017–2018, 2020–

Jan Bylund, 2011–2013.

Marie Serneholt, 2013–2014.

Ingvar Oldsberg, 2014–2017.

Agneta Sjödin, 2017–2018.

Stefan Odelberg, 2020–

Visa merVisa mindre

Jubileumsprogrammet 23 oktober

Carola: Ska framföra ”Fångad av en stormvind”, låten som vann Eurovision 1991. 
Eric Gadd: Ska bjuda på ”Do you believe in me” 1991.
Christer Sjögren: Samsas med Vikingarna och ”Kramgoa låtar” ger oss ”Höga berg och djupa hav”.

Spel: Under ledning av Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Exempelvis kommer 30 miljonvinster, exklusvit för kvällen, att lottas ut.
Gäster: Naturligtvis är samtliga programledare under programmets 30 år inbjudna till festen och kommer medverka antingen i direktsändning eller via reportage.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21