Showtime för avgående musikalelever

Claudia Thorn Boström gör sin sista termin på Performing Arts School i Göteborg. Det firar hon och sina studiekamrater med en rejäl slutproduktion på Andra Stället i Angered. – Kul att jag från Rannebergen får avsluta där, säger hon.

  • Publicerad 16:52, 29 jan 2020

Redan tidigt gick jag med familjen på Göteborgsoperan och såg musikaler

Det är bråda tider för avgångseleverna på Performing Arts School. 22 av dem håller just nu på att förbereda sig inför sin slutproduktion på Andra Stället, scenen vid Angereds Centrum.

– Några är redan ute på praktik, fyra i "Trollflöjten" på Göteborgs stadsteater och en i "Äppelkriget" på Helsingborgs stadsteater, säger läraren och regissören Pierre Hagman med meriter som musikalartist på de stora scenerna.

När Göteborg Direkt gästar vid en av repetitionerna är bara nio av alla på plats.

– De andra är ute på audition, säger 22-åriga Claudia Thorn Boström, uppvuxen i Rannebergen, som dagen tidigare var i Köpenhamn för audition till "A West Side Story".

Siktet inställt på musikal

Jo, hon har siktet inställt på musikal. Något hon har haft sedan barnsben.

– Redan tidigt gick jag med familjen på Göteborgsoperan och såg musikaler som "Cats" och "Sunset Boulevard", säger hon om två uppsättningar som magister Pierre Hagman var med i.

Men nu är det slutproduktionen som siktet är inställt på. Tre timmars show med utdrag ur både "Sweeney Todd" och "A chorus line". Ett koncept uttänkt av Pierre Hagman, som gör att olika individer får chans att visa sina färdigheter i två vitt skilda musikaler.

Performing Arts School

Är: Högskoleutbildning i Göteborg inom dans, teater, sång och röst. Bland elever som gått där finns David Lindgren och Marcha Songcome.

Aktuell: Med avgångsklassernas slutproduktion i samarbete med Yrgo. Utdrag ur musikalerna "Sweeney Todd" och "A chorus line" spelas på Andra Stället, Angereds centrum, 31/1–2/1.

Vi är GBG

    Vi är GBG