Redo. Skådespelaren Eric Ericson i par med Nour El Refai är redo för "Hela kändis-Sverige bakar" med premiär 2 maj i TV4. Foto: TV4

Skådespelarens bröd utmanar i "Hela kändis-Sverige bakar"

Hallå där… Eric Ericson, 47, skådespelare på Göteborgs stadsteater och bagare, som tillsammans med Nour El Refai medverkar i den nya säsongen av "Hela kändis-Sverige bakar" med premiär 2 maj i TV4 och TV4 Play.

  • Publicerad 09:00, 14 apr 2022

Grattis till medverkan.

– Tackar. Ja, när jag fick frågan kunde jag bara inte låta bli.

Hur vågar du?

– Ja, det är ju en tävling och det är ju inte så mycket bröd utan mer konditori. Men jag vill lära mig, får möjlighet att träna och blir bättre och bättre.

Du öppnade nyligen ditt eget bageri – hur hinner du också med detta?

– Det är ju redan inspelat och klart. Men det var verkligen hektisk period. Samtidigt hade jag tagit tid för det. Fast jag har nog aldrig varit så trött. Vi höll på från morgon till kväll, sedan sov jag som en klubbad säl.

Foto: TV4

Visst är din medverkan i programmet gynnsamt för ditt bageri?

– Ja, men det är en tursam omständighet.

Vad är det som gör att just ni kommer vinna?

– Vi är väl förberedda- Vi har haft träningsläger tillsammans, Nour och jag, och tränat och tränat.

Vad blir ert vinnande recept?

– Jag vet inte hur mycket jag får avslöja. Men vi öppnar farligt. Misslyckas vi där riskerar vi att åka ut. Men vårt mål är att slå juryn med häpnad.

Var det roligt?

– Det var svinkul – och jobbigt.

Hela kändis-Sverige bakar

Är: Ett nöjesprogram i TV4 och TV4 Play där svenska kändisar sätter sina bakkunskaper på prov och bakar sitt bästa för att imponera på den stenhårda juryn. Programmet leds av Tina Nordström och i juryn hittar vi Johan Sörberg och Elisabeth Johansson.

Premiär: 2 maj i TV4 och TV4 Play. I årets säsong tävlar man i par under fem veckor.

Tävlande: Eric Ericson & Nour El Refai, André Myhrer & Mattias Hargin, Linda Bengtzing & Jessica Andersson, Catharina Westphal & Maria Montazami, Morgan Alling & Anna Maria Alling.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44