Skuldpadda har hittat sin nya identitet

De är med i ett band där de också är varandras bästa vänner. Två syskonpar, men utan bråk och med samma musiksmak som nu gett nya albumet "Commitment".

  • Publicerad 16:06, 10 maj 2020

Det kan bli lite sektigt ibland.

Med debutalbumet "Little islands" (2019) sökte Göteborgsbaserade indiebandet Skuldpadda fortfarande efter sin identitet.

– Förra skivan kändes som om att vi borde göra ett album för att hitta rätt, säger sångerskan Michaela Åberg.

– Ja, det var som om vi inte var samma band live och på skiva, försätter trummisen Johan Holm, som också tjänat som huvudsakligen inspelningstekniker och producent på nya albumet "Commitment". inspelad i bandets replokal i ett industriområde på Hisingen.

Mot en deppig ton

Bandet har gått mot en mer deppig ton i sin musik med "Commitment". En avsiktligt kursändring från debuten.

– Vi gillar ledsna toner. Jag känner inte igen mig i att vara glad, säger Johan Holm.

– Vi var i ett konstant moln av pepp i början. Nu har vi landat mer i det det melankoliska registret, men har ändå kvar popstråken, menar Michaela Åberg.

Bidrar till låtskrivandet

Fyra av medlemmarna i bandet bidrar till låtskrivandet. Men hela bandet är aktivt i processen om hur musiken ska ta form.

– Vissa låtar på albumet är demolåtar som vi gjort. Andra har gjorts genom att vi jammat, säger Michaela Åberg.

– Vi gillar väldigt mycket samma musik och gör någon en låtlista brukar alla gilla det.

– Ja, inför albumet fick var och en göra en spellista på tre, fyra låtar som skulle visa vilket håll vi skulle gå, utvecklar Johan Holm.

Blandar influenser

Skuldpadda gillar att väva in olika genrer i sin musik och berättar om hur de plockar influenser från krautrockens malande beat med psykrockens uttryck i sång, syntslingor som flörtar med Melody Clubs och gitarrer som riffar mot varandra à la Soundtrack Of Our Lives.

Bland alla influenser har Skuldpadda hittat sin identitet i ett homogent sound. Kanske inte helt givet då bandet består av två syskonpar.

– Kim och jag är syskon, säger Michaela Åberg.

– Det är också Anton och Irma. Dessutom är jag och Christoffer ett par.

Vet varandras gränser

Bäddat för kiv, syskonbråk och kärlekskäbbel alltså. Men i Skuldpadda har det blivit tvärt om.

– Vi har ju hört om band som bråkar. Men vi gör det aldrig. Här är det mer som om syskonen tar hand om varandra, säger Johan Holm.

– Syskonbråken har vi nog redan haft. Istället vet vi varandras gränser. Så det handlar mer om hård men hjärtlig stämning.

Dessutom är medlemmarna i Skuldpadda varandras bästa vänner, som helst hänger ihop.

– Det kan bli lite sektigt ibland, erkänner Michaela Åberg.

– Men det är också skönt att vara med i ett band där man är med dem man umgås med.

Skuldpadda

Är: Ett indieband baserat i Göteborg med medlemmarna Michaela Åberg, sång, Christoffer Sand, gitarr och sång, Johan Holm, trummor, Anton Andrén, gitarr och sång, Kim Åberg, bas. och Irma Andrén. keyboard. Bildades 2016. Albumdebuterade med "Little islands 2019.

Aktuella: Med nya albumet "Commitment", som föregåtts av singlarna "Red moon" och Dumbr weakr slowr". I brist på releasespelning kommer en streamingkonsert av bandet att sändas via Facebook.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG