Visuell. Göteborgskan Elsa Esmeralda gör musik som är både egen och visuell. Foto: Yev Kazannik

Smycketillverkaren som fokuserar på musik

Hon gillar att jobba med sina fingrar och har gjort sig ett namn som smyckedesinger. Men just nu fokuserar Elsa Esmeralda på sin musik och nyss utgivna ep:n "Sculpting storms".

  • Publicerad 14:14, 25 dec 2021

"Singer-songwriter–futurism" står det i Elsa Esmeralda Hedbergs musik-cv. Göteborgskan, som i början av millenniet medverkade i flera olika konstellationer, som Fibes, Oh Fibes! till exempel, tog omvägen via smyckedesign och boende i Köpenhamn, London och nu Stockholm innan hon började jobba med sina kompositioner.

– Just nu gör jag egentligen bägge delarna. Det är länge som jag bara kört skaparverksamheten med smyckestillverkning. men så pockade musiken på. Det är där mitt hjärta egentligen finns. Det är viktigt, så just nu pausar jag smyckena, säger hon.

– Jag har ju hållit på med musik i hela livet, parallellt med allt annat. Men det är först nu som jag har tagit mig tiden att göra något som inte är någon annans projekt. Innan jag dör vill jag göra min egen musik.

Arbetar med nytt projekt

Som smycketillverkare använder hon sig av namnet Elsa Hedberg. För den musikaliska sidan har hon valt Elsa Esmeralda, ett namn som har sin, enkla, historia.

– Jag är ju döpt till det, så det är mina förnamn. Det var mina föräldrar, som är kreativa, som tyckte jag skulle använda mig av dem.

Under hösten har hon påbörjat nya musikaliska projekt, som också involverar samarbete med konstnärer.

– Det är vänner till mig i Berlin och Paris som jobbar med 3d baserat på artworken till ep:n, ljud och rörlig bild.

Elsa Esmeralda

Är: Sångerska, låtskrivare, producent samt smyckedesigner. Var aktiv i Göteborgs musikliv 2000-tal med det stora musikkollektivet Gonkyburg, sjöng bland annat med Fibes, oh Fibes. Spelade 2013–16 med bandet Jolympix som har kopplingar till Little Dragon. Jobbar varje sommar med popkollo i Göteborg.

Bor: Stockholm. Uppvuxen i Majorna.

Aktuell: EP:n "Sculpting storms".

Visa merVisa mindre

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21