Solig solodebut. Rutinerade musikern Lars Hansson har solodebuterat. Foto: Kai Martin

Solig solodebut med västindisk touch

Med "Calypso café" begår rutinerade Göteborgsmusikern Lars Hansson sin solodebut. Som titeln avslöjar handlar det om hans förkärlek för västindisk musik.

  • Publicerad 09:16, 12 jul 2021

Han växte upp i Kortedala och med rock, blues och jazzrock som näring under ungdomsåren. Men med flytten in till Haga kom också den stora musikaliska reformationen för Lars Hansson. Det var då han kom i kontakt med västindisk musik.

– Jag var på Trinidad, lyssnade på musik och fick en skiva med mig hem.

Med det bet sig musikstilar soca och calypso sig fast för att aldrig släppa taget.

– 1990 bildade jag bandet Soca Rebels och vi gjorde en svensk version av den trinidanska favoriten "Nani wine", som blev "Min farmor". Med den gick jag runt på radiostationer där och fick upp den på topplistorna. Så det blev att vi släppte album där, även med originallåtar.

Men "Calypso café" är hans eget projekt. Ett soloalbum där han spelar alla instrument.

– Jag började med gitarr och bas. Har lagt på trummor och sedan bytt ut och lagt till. Jag är ingen jättebra trummis, men det gick med clicktrack.

Lars Hansson är en mogen solodebutant som fått mersmak.

– Jag hade en idé om att spela in egen musik med musik som jag känner över hela världen. Men jag insåg att det skulle bli svårt. Nu lärde jag mig att spela in själv och har mixat med min dotter, Sarah Hansson, som dessutom har mastrat och är med och sjunger på två spår.

Lars Hansson

Är: 67, pensionär sedan två år sedan, men passionerad musiker i hela livet från ungdomens rock, jazzrock, blues till calypso och soca. Grundade Soca Rebells 1990, som turnerade i Sverige och Danmark.

Bor: I Haga.

Familj: En son och en dotter.

Aktuell: Med debutalbumet "Calypso café".

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00