Färgstark. När Nora Estel går solo som Noradrenalin blir det känslostark musik. Foto: Kai Martin

Som Noradrenalin vill Nora Estel gå sin egen väg

Nora Estel är trummisen i postpunkbandet Del III, som blev gruppens starka sångare. Med soloprojektet Noradrenalin är det dags för ett eget uttryck.

  • Publicerad 16:20, 13 feb 2021

Nora Estel föredrar det personliga pronomen den, skiftar utseende lika ofta som uttryck som musiker. I postpunkbandet Del III (GöteborgDirekt 1/12 2020) är det med sången i centrum efter att ha börjat som trummis. Som medlem i gruppen Noera är det genren syntgrunge som premieras.

Som soloartisten Noradrenalin är det åter ett nytt uttryck, helt efter eget bevåg. Debuten "16år" är med elektronisk grund. Men andra singeln "Avtänd" är helt avskalad med akustisk gitarr och sång.

– Jag skrev den på ett tåg från Malmö. När jag kom hem satte jag mig och spelade in den, blev nöjd. Jag fick med alla känslor i den.

Det är väldigt hudnära, eller hur…?

– Ja, det ska jag ändå säga. Oftast är det så att texterna kommer till mig och då blir det personligt. Jag är inte en där allt ska vara perfekt. Det är kanske punkaren i mig.

Solosatsningen har hållit på ett tag, men realiserades alltså först i slutet av 2020. Planen med Noradrenalin är nya singeln "Mobil" inom kort och därefter en ep tänkt till sommaren.

– Att göra något solo har alltid varit en dröm. Jag gör ju annars annan typ av musik.

Till varje låt kommer också en video.

– Det är kul med det estetiska, som man inte kan göra i ett band.

Noradrenalin

Är: Nora Estels soloprojekt, som hittillis genererat två singlar "16år" och "Avtänd". Har gått på Hvitfeldtskas musiklinje med trummor som huvudinstrument. Är medlem i bandet Del III och Noera.

Bor: I Tynnered. Uppvuxen i Mölnlycke.

Spelar: Trummor, gitarr, synt och sjunger.

Aktuell: Med singeln "Avtänd", ny singel inom kort och en ep fram mot sommaren.

Visa merVisa mindre

Han hittade Göteborgs kulturskatt

Nöje Lallande. Tommy Nilson ger ut glömda inspelningar med Östen Hedenbratt Kalle Sändares humor med busringningar blev riksbekant redan på 60-talet. Men det var jazzpianisten Östen Hedenbratt som var starten till det så kallade lallandet. Nu finns de på skiva.onsdag 3/3 15:50

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20