Färgstark. När Nora Estel går solo som Noradrenalin blir det känslostark musik. Foto: Kai Martin

Som Noradrenalin vill Nora Estel gå sin egen väg

Nora Estel är trummisen i postpunkbandet Del III, som blev gruppens starka sångare. Med soloprojektet Noradrenalin är det dags för ett eget uttryck.

  • Publicerad 16:20, 13 feb 2021

Nora Estel föredrar det personliga pronomen den, skiftar utseende lika ofta som uttryck som musiker. I postpunkbandet Del III (GöteborgDirekt 1/12 2020) är det med sången i centrum efter att ha börjat som trummis. Som medlem i gruppen Noera är det genren syntgrunge som premieras.

Som soloartisten Noradrenalin är det åter ett nytt uttryck, helt efter eget bevåg. Debuten "16år" är med elektronisk grund. Men andra singeln "Avtänd" är helt avskalad med akustisk gitarr och sång.

– Jag skrev den på ett tåg från Malmö. När jag kom hem satte jag mig och spelade in den, blev nöjd. Jag fick med alla känslor i den.

Det är väldigt hudnära, eller hur…?

– Ja, det ska jag ändå säga. Oftast är det så att texterna kommer till mig och då blir det personligt. Jag är inte en där allt ska vara perfekt. Det är kanske punkaren i mig.

Solosatsningen har hållit på ett tag, men realiserades alltså först i slutet av 2020. Planen med Noradrenalin är nya singeln "Mobil" inom kort och därefter en ep tänkt till sommaren.

– Att göra något solo har alltid varit en dröm. Jag gör ju annars annan typ av musik.

Till varje låt kommer också en video.

– Det är kul med det estetiska, som man inte kan göra i ett band.

Noradrenalin

Är: Nora Estels soloprojekt, som hittillis genererat två singlar "16år" och "Avtänd". Har gått på Hvitfeldtskas musiklinje med trummor som huvudinstrument. Är medlem i bandet Del III och Noera.

Bor: I Tynnered. Uppvuxen i Mölnlycke.

Spelar: Trummor, gitarr, synt och sjunger.

Aktuell: Med singeln "Avtänd", ny singel inom kort och en ep fram mot sommaren.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00