Soundsystemfestival vid Röda sten

Med Gbg Soundsystem Festival firas att restriktionerna har lättat. Utomhus, vid Röda sten, väntar en fest på lördag 2 oktober med namn som Stereo Steppas Sound, Bam! Sound och Break Free Sound. – Vi har sökt tillstånd för det här sedan några veckor och äntligen fått klartecken, säger arrangör Gillis Bengtsson.

  • Publicerad 12:48, 28 sep 2021

Vi glada att få göra det och ge folk möjlighet att höra musik och dansa igen.

Röda sten var under slutet av 90-talet och en bit in i det nya millenniet en festplats för utomhusfestivaler.

– Jag har kört tre reggaefestivaler under 00-talet och senast Kapten Röds releasefest 2011, säger Gillis Bengtsson.

– Det är ett häftigt område, men som verkar ha glömts av.

Firas med reggae

Gillis Bengtsson menar att orsaken kan vara ett EU-beslut om att arrangemang inte får göras under broar där farlig last kan transporteras. Så som Älvsborgsbron.

– Men det handlar om arrangemang på upp till 10 000 i publiken. Det ska inte vi ha.

Nu är det alltså dags för Gbg Soundsystem Festival på lördag 2 oktober, då lättandet av restriktionerna ska firas till reggae, dancehall, dub, jungle, drum & bass, hiphop, afrobreats och funk.

– Vi kommer ha tre soundsystems plus dj:s och ljuskonstnärer. Kanske får någon feeling och kommer freestyla. Vi börjar klockan fyra, så folk hinner med att gå på prideparaden också, säger Gillis Bengtsson och fortsätter:

– Vi kommer gå back, kör med fri entré och hoppas på att det blir bra väder. Men framför allt är vi glada att få göra det och ge folk möjlighet att höra musik och dansa igen.

Gbg Soundsystem Festival

Är: En soundsystemfestival som utomhus vid Röda sten lördag 2 oktober. Arrangemanget har fri entré.

Akter: Stereo Steppas Sound, Bam! Sound och Break Free Sound. Olika dj:s kommer tillkomma samt ljuskonstnärer.

Genrer: Reggae, dancehall, dub, jungle, drum & bass, hiphop, afrobreats och funk.

Kort varsel: Gbg Soundsystem Festival har tillkommit med kort varsel, men arrangörerna är ändå väl förberedda.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39