Redo. Duon Wildhart firar nytt album med att stå på scen. Foto: Kai Martin

Speeddatingskrivande gav nytt album

Duon Wildhart hittade ett nytt sätt att kreera under pandemin. Genom ett slags speeddatingkomponerande fick Christian "Kiwi" Berg och Ylva Holmdahl fart på låtskrivandet.

  • Publicerad 16:44, 19 nov 2021

"His arrows won't hit us" är Göteborgsduon Wildharts senaste album. En platta som delvis har kreerats i bandets studio i Majorna. Men plattan har dröjt. Av flera skäl.

– Vi stod mellan att släppa det själva eller hitta ett skivbolag. Men det kändes som om vill vill nå ut till fler, säger Ylva Holmdahl.

Wildhart behövde inte gå över ån för vatten. Skivbolaget Pangur i Göteborg hörde av sig. Inledningsvis skedde kontakten från mejl via zoom-möten till ett fattat beslut om release.

Inspelningen har skett under en längre period, där "Kiwi" Berg och Ylva Holmdahl jobbat fram ett nytt, effektivt sätt att producera sina låtar.

– Vi började då jag gjorde ett studieutbyte i Köpenhamn för att läsa musikproduktion januari 2019, säger "Kiwi" Berg.

– Det var en session som ljudkedjebrev, där vi skickade filer fram och tillbaka, fortsätter Ylva Holmdahl.

Väl tillbaka i Göteborg fortsatte de båda processen på ett liknande sätt under samma tak.

– Vi hade 20 minuter på oss innan vi bytte idéer. Vi tänkte att man kanske vågade lite mer om man sitter ensam, säger Ylva Holmdahl.

– Ja, det kan göra att man bryter invanda roller, fortsätter "Kiwi" Berg.

Nu är Wildhart redo att lyfta upp sin musik på scen.

– Det har varit mycket tekniskt som ska lösas. Så det har tagit sin tid, säger "Kiwi" Berg.

– Det blir lite som att lära låtarna på nytt.

Wildhart

Är: Christian "Kiwi" Berg och Ylva Holmdahl. Tidigare fanns också Josefin Runsteen med på trummor. Debuterade 2014 med singeln ”Stuck In a Second”.

Baserad: Majorna, Göteborg.

Aktuella: Med nya albumet "His arrows won't hit us" och med spelningen 26 november på Skeppet, Sjömanskyrkan, 26 november.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21