Bröder i musik. Adam och Axel Jane Olsson förenas i musiken och livet. Foto: Pressbild

Stolta bröder inspireras av Hammarkullen

Bröderna Axel och Adam Jane Olsson är förenade för alltid – i livet och musiken. Nu kommer senaste albumet gjort i Hammarkullen.

  • Publicerad 15:10, 28 sep 2019

Musiken har alltid funnits nära i Axels, 33, och Adams, 30, hem i Hammarkullen. Det var där som musiken flödade.

– Pappa var musiker. Spelade med Plums på 60-talet. Hemma spelade han Frank Sinatra skivor, mamma Motowns, berättar Axel Jane Olsson.

Bröderna är uppvuxna i Hammarkullen, fem minuter från torget och prisar det mångkulturella samhället som varit deras närmiljö.

– Det har gett mig ett perspektiv på musiken och livet, säger Axel.

Hemma fanns ett piano som blev Axel första kärlek. Adam hittade snabbt till gitarren, men är också en Chet Bakerinspirerad trumpetare. Via band i musikklasserna i Hammarkullen växte brödernas låtskrivarambitioner och från projektet One of a Kind med albumet "The puzzle" (2014) blev det senare Jaded Jane.

– Genom pappa hade vi träffat Åke Linton (ljudkonstnär och producent). Vi hade lite låtar som vi ville presentera för honom. Han var ju något av en hjälte, berättar Axel Jane Olsson.

Bröderna fick tummen upp och nu väntar duons album "117" i oktober. Musik som vågar vila i tystnaden. Albumet spelades in i Hammarkullen, är sparsmak med piano, sång och melodi i främsta rummet.

– Ja, vi drog oss åt det. Vi ville fånga en nerv, något direkt. säger Axel Jane Olsson.

Jaded Jane

Är: Bröderna Axel och Adam Jane Olsson, uppvuxna i Hammarkullen. Skivdebuterade 2015 med albumet "Diversity".

Aktuella: Med albumet "117", inspelat i barndomshemmet i Hammarkullen. Albumet har föregåtts av tre singlar. I höst åker duon på turné med releasespelning på Nefertiti.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11