Succé blir digital. Psalmgalan från i fjol samlade in 150 000 kronor. I år kör man igen, men digitalt. Foto: Olof Abrahamsson

Succégalan blir digital

"Psalmgalan" har under de senaste åren varit ett succéevenemang. 2020 drog man in 150 000 kronor till välgörande ändamål. I år satsar man igen – digitalt.

  • Publicerad 16:30, 26 mar 2021

Lutherska missionskyrkans kör och orkester i Göteborg har legat bakom initiativet "Psalmgalan – sjung för livet" som varit så framgångsrikt sedan starten för några år sedan.

Med bidrag ur den svenska psalmskatten har man lockat både publik och bidragsgivare till förmån för EFS mission. Som förra året då man fick in 150 000 kronor.

Digital 2021

2021 går det av pandemiska skäl inte att återupprepa succén. Men arrangörerna satsar ändå på "Psalmgalan" i år. Den 27 mars sänds en digital "Psalmgalan" på Youtube.

– Den här gången få vi varken ha kör eller församling på plats. Men med den stora orkestern, inspelad i olika omgångar, och flera solister kommer det ändå bli feststämning, säger Johanna Fridolfsson i ett pressmeddelande.

Tigray i fokus

Tillsammans med maken Sven är hon ledare för kören som ska framföra musiken på galan. "Psalmgalan" har, som tidigare, Rebecka Bramsved som konferencier.

– Fokus för årets insamling kommer vara situationen i Tigray i norra Etiopien där tusentals människor drivits på flykt, säger hon.

Fotnot: Psalmgalan sänds på Youtube lördag 27 mars klockan 19.00 och länk kommer finns på EFS Play och på EFS i Göteborgs hemsida www.lutherska.nu.

Initiativtagare. Rebecka Bramsved, Sven och Johanna Fridolfsson laddar för den digitala Psalmgalan. Foto: Privat

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00