Succé blir digital. Psalmgalan från i fjol samlade in 150 000 kronor. I år kör man igen, men digitalt. Foto: Olof Abrahamsson

Succégalan blir digital

"Psalmgalan" har under de senaste åren varit ett succéevenemang. 2020 drog man in 150 000 kronor till välgörande ändamål. I år satsar man igen – digitalt.

  • Publicerad 16:30, 26 mar 2021

Lutherska missionskyrkans kör och orkester i Göteborg har legat bakom initiativet "Psalmgalan – sjung för livet" som varit så framgångsrikt sedan starten för några år sedan.

Med bidrag ur den svenska psalmskatten har man lockat både publik och bidragsgivare till förmån för EFS mission. Som förra året då man fick in 150 000 kronor.

Digital 2021

2021 går det av pandemiska skäl inte att återupprepa succén. Men arrangörerna satsar ändå på "Psalmgalan" i år. Den 27 mars sänds en digital "Psalmgalan" på Youtube.

– Den här gången få vi varken ha kör eller församling på plats. Men med den stora orkestern, inspelad i olika omgångar, och flera solister kommer det ändå bli feststämning, säger Johanna Fridolfsson i ett pressmeddelande.

Tigray i fokus

Tillsammans med maken Sven är hon ledare för kören som ska framföra musiken på galan. "Psalmgalan" har, som tidigare, Rebecka Bramsved som konferencier.

– Fokus för årets insamling kommer vara situationen i Tigray i norra Etiopien där tusentals människor drivits på flykt, säger hon.

Fotnot: Psalmgalan sänds på Youtube lördag 27 mars klockan 19.00 och länk kommer finns på EFS Play och på EFS i Göteborgs hemsida www.lutherska.nu.

Initiativtagare. Rebecka Bramsved, Sven och Johanna Fridolfsson laddar för den digitala Psalmgalan. Foto: Privat

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12