Festival. Summerburst firar 10 år genom enbart två dagar i Göteborg. Foto: PIOTR PIATROUSKI

Summerburst hoppas på att fira 10 år i höst

I år firar Summerburst 10 år. Men hittills har firandet gått trögt. Nu ser ändå arrangörerna en ljusning och tar sikte mot 3 och 4 september för evenemanget på Ullevi.

  • Publicerad 15:25, 7 jun 2021

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

På Summerburst har de mest kända EDM-artisterna (eletronic dance musik) trängts på scenerna till publikens förtjusning. Allt från Avicii, David Guetta, Icona Pop, Tiësto, Axwell & Ingrosso och Rebecca & Finoa har underhållit den fest- och danssugna publiken.

I januari 2020 gick arrangörerna ut med artister för sin tionde festival, den som bara skulle hållas på Ullevi och inte någonstans i Stockholm. Klara var då Armin van Buuren, DJ Snake, Don Diablo, Marshmello. Steve Aoki och Will Sparks med fler på gång. Men så kom pandemin. Klart är emellertid att både DJ Snake, Coone och Will Sparks är aktuella för galan i september.

Nu siktar arrangörerna på sin festival 2021. 3 och 4 september hoppas man på att locka publiken och att restriktionerna medger en större folksamling än hittills. I ett pressmeddelande skriver man "Givet att Sverige når nivå 4 eller högre i regeringens öppningsplan ser festivalledningen möjlighet att genomföra festivalen på Ullevi den 34 september".

I och med att ett stor antal biljetter är sålda sedan tidigare finns betydligt färre biljetter till försäljning.

– Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo. Alla våra undersökningar och att så många har valt att behålla sina biljetter visar att publiken också är det, säger festivalgeneral Anders Boström i ett pressmeddelande.

Summerburst

Är: En svensk musikfestival med electronisk dance music (edm) i fokus, som startade 2011. Festivalerna har hållits i Stockholm och i Göteborg, de sistnämnda på Ullevi vid skiftet maj/juni.

Aktuell: 10-årsjubileet blev inställt, men med lättade restriktioner hoppas arrangörerna nu på att genomföra festivalen 3 och 4 september.

Artister: DJ Snake, Coone och Will Spark. Fler kommer att adderas.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00