Foto: PIOTR PIATROUSKI

Summerbursts storsatsning i Göteborg

Sumerburst gör i sommar sin tionde festival. Då väljer arrangörerna bort Stockholm till förmån för Göteborg – och en tvådagarsfestival på Ullevi! – Det går inte att beskriva hur peppade vi är på vårt 10-årsjubileum! säger Anders Boström, Festivalgeneral för Summerburst.

  • Publicerad 11:58, 8 jan 2020

När Summerburst firar tio år blir det med en ordentlig dansfest. Men efter att ha kört parallellt med Stockholm, väljer arrangörerna i år att enbart satsa på Ullevi i Göteborg.

Det blir en tvådagarsfestival med mängder med musik från etablerade artister och dj:s.

5–6 juni hålls evenemanget på Ullevi och biljetter kommer till försäljning från och med 27 januari, men fans till Summerburst kan redan gå in på arrangörernas hemsida för möjlighet till förköp.

– Det går inte att beskriva hur peppade vi är på vårt 10-årsjubileum! Nu vill vi verkligen hylla festen och EDM-musiken som genre! Med alla fyra scener på plats och extra mycket konfetti kommer det bli det största vi har gjortnågonsin ochvi ser oerhört mycket fram emot att presentera vår line up! säger Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst i ett pressmeddelande.

Festivalen gör en storsatsning på Ullevi. Alla de scener, och musikgenrer, som funnits med under festivalens snart tio år långa historia kommer tillbaka. Dessutom utlovar arrangörerna artister i absoluta världsklass

Huvudscenen kommer precis som vanligt stå för de största akterna. På den mindre Garden Stage spelar topplisteartister som Summerburst-publiken är väl bekanta med. På scenen Love Affair blir det disco/techno-fest och dessutom kommer Orion Area där hardstyle-artister på högsta nivå kommer uppträda.

Inför biljettsläppet öppnar en utställning över alla tidigare festivaler på Summerburst.se. Utställningen öppnar den 10 januari kl 06.00.

Summerburst

Är: En svensk musikfestival med fokus på elektronisk dansmusik, som i år firar tio år. Festivalen har hållits både i Stockholm och Göteborg (Ullevi).

Artister: Genom åren har artister som Avicii, David Guetta, Icona Pop, Tiësto, Axwell & Ingrosso och Rebecca & Finoa spelat.

2020: Satsar arrangörerna enbart på Ullevi 5 och 6 juni. Biljetterna till evenemanget finns till försäljning från och 27 januari.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG