Kommer till Scandinavium. Ångebandet Takida kommer till Göteborg i december. Foto: Peter Eskilsson/United Stage

Takida siktar mot Scandinavium 2021

Inställda spelningar. Fortsatta restriktioner. Men populära Takida ser ljuset. I december åker bandet på turné och kommer till Göteborg.

  • Publicerad 11:04, 27 apr 2021

Under mer än ett år har svenska och utländska artister levt på förhoppningarna om att restriktionerna till följd av covid-19 ska lätta. Många är de som ligger i startblocken för att få kliva upp på scen. Lika många har fått ställa in planerade spelningar och lugnt fått återvända till att vänta in startskottet.

Men nu siktar Ångebandet Takida på ett ljust december. Gruppen tar sikte mot en turné, som startar med provsmaket "Goodbye" – ute nu – från albumet "Falling from fame", som kommer i augusti.

Äntligen!

”Vi kan nu äntligen släppa realistiska turnédatum och det kan bli det största vi gjort i live-sammanhang. Det är även klart att det här blir de enda gigen för Takida 2021. Att vi ser fram emot detta är en underdrift, vi längtar ihjäl oss och det ska bli så jäkla kul att få uppleva publiken och scenen igen. Vi ses!” , skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Det handlar om fyra spelningar i december – Oslo, Göteborg, Stockholm och Malmö – där Scandinavium är första spelplats i Sverige den 10 december.

– Det känns fantastiskt att få släppa en ny konsert efter så lång tid, äntligen! Dessutom med ett av Sveriges största rockband. Vi saknar live och ser verkligen fram emot att välkomna Takida och deras fans till Scandinavium i december, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.

Biljetterna till konserterna finns till försäljning från och med 28 april.

Takida

Är: Ett rockband från Ånge som startades 1999 av sångaren Robert Pettersson tillsammans med Fredrik Holm och Thomas Wallin. Med tålamod och mycket flitigt turnerande byggde bandet upp en stark och växande publik. Debutalbumet "Make you breathe" kom 2006.

2021: består bandet av Robert Pettersson (sång), Kristoffer Söderström (trummor), Mattias Larsson (gitarr), Tomas Wallin (gitarr), Chris Rehn (keyboard/cello) och Johan Dereborn (livebasist).

Aktuella: Med singeln "Goodbye", albumet "Falling from fame" (kommer i augusti) och fyradagarsturné i december. Kommer till Scandinavium 10 december.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00