Kommer till Scandinavium. Ångebandet Takida kommer till Göteborg i december. Foto: Peter Eskilsson/United Stage

Takida siktar mot Scandinavium 2021

Inställda spelningar. Fortsatta restriktioner. Men populära Takida ser ljuset. I december åker bandet på turné och kommer till Göteborg.

  • Publicerad 11:04, 27 apr 2021

Under mer än ett år har svenska och utländska artister levt på förhoppningarna om att restriktionerna till följd av covid-19 ska lätta. Många är de som ligger i startblocken för att få kliva upp på scen. Lika många har fått ställa in planerade spelningar och lugnt fått återvända till att vänta in startskottet.

Men nu siktar Ångebandet Takida på ett ljust december. Gruppen tar sikte mot en turné, som startar med provsmaket "Goodbye" – ute nu – från albumet "Falling from fame", som kommer i augusti.

Äntligen!

”Vi kan nu äntligen släppa realistiska turnédatum och det kan bli det största vi gjort i live-sammanhang. Det är även klart att det här blir de enda gigen för Takida 2021. Att vi ser fram emot detta är en underdrift, vi längtar ihjäl oss och det ska bli så jäkla kul att få uppleva publiken och scenen igen. Vi ses!” , skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Det handlar om fyra spelningar i december – Oslo, Göteborg, Stockholm och Malmö – där Scandinavium är första spelplats i Sverige den 10 december.

– Det känns fantastiskt att få släppa en ny konsert efter så lång tid, äntligen! Dessutom med ett av Sveriges största rockband. Vi saknar live och ser verkligen fram emot att välkomna Takida och deras fans till Scandinavium i december, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.

Biljetterna till konserterna finns till försäljning från och med 28 april.

Takida

Är: Ett rockband från Ånge som startades 1999 av sångaren Robert Pettersson tillsammans med Fredrik Holm och Thomas Wallin. Med tålamod och mycket flitigt turnerande byggde bandet upp en stark och växande publik. Debutalbumet "Make you breathe" kom 2006.

2021: består bandet av Robert Pettersson (sång), Kristoffer Söderström (trummor), Mattias Larsson (gitarr), Tomas Wallin (gitarr), Chris Rehn (keyboard/cello) och Johan Dereborn (livebasist).

Aktuella: Med singeln "Goodbye", albumet "Falling from fame" (kommer i augusti) och fyradagarsturné i december. Kommer till Scandinavium 10 december.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12