Teater Bauer gästspelar på hemmaplan

De är ett resande teatersällskap – Teater Bauer. Efter premiären i Höganäs och en Skåneturné är det dags för gästspel på hemmaplan för den Hisingsbaserade teatern.

  • Publicerad 14:31, 2 mar 2020

För två år sedan hade Teater Bauer premiär på nyskrivna revyn "Vanligt folk". För någon vecka sedan var det dags för dramakomedin "Sommarnöje". Återigen nyskrivet. Återigen med Håkan Johnsson som manusskribent.

Av en slump

– Som av en slump läste vi båda en tidningsartikel med rubriken "Kanske är det försent". När jag läste den ringde jag honom och tyckte att vi skulle göra något på det. Gärna något roligt, för blir det dystopiskt blir det också väldigt tungt, förklarar Erik Ståhlberg, regissör och en av grundarna av Teater Bauer.

Sommarnöje skrevs sent i somras. I slutet av oktober var den klar. Repetitionerna kunde börja.

– Men två dagar innan premiären skrev vi om slutet, förklarar Erik Ståhlberg, som tillsammans med Håkan Johnsson bearbetat manuset.

Allvar och humor

Det är en kammarpjäs med allvar och humoristiska inslag där handlingen är skjuten fram till år 2065. Naturen har gjort revolt och de fyra i pjäsens handling har på olika sätt valt att förhålla sig till det.

Pjäsen är nu ute på turné. Men kommer till Torslanda och Kulturhuset Vingen 6 mars. Ett gästspel på hemmaplan för den Hisingsbaserade teatern.

– Om vi ska turnera ska vi ju också komma hem och spela. Det hade varit konstigt annars, säger Erik Ståhlberg.

Teater Bauer

Är: Grundad i Göteborg på intiativ av skådespelaren Josephine Bauer och drivs av henne och Erik Ståhlberg. För tre år sedan hade första föreställningen, revyn "Vanligt folk" premiär på Brew House.

Aktuellt: "Sommarnöje", en mörk komedi, som just nu turnerar med stopp på Kulturhuset Vingen 6 mars. Manus: Håkan Johnsson. Regissör: Erik Ståhlberg. I rollerna: Josephine Bauer, Anna Persson, Pelle Bolander och Patrik Dufwa, Lars Magnus Larsson.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG