Teodors visioner blir till egenproducerad musik

Som Telos Vision skapar Theodor Boogh musik efter eget huvud. Ja, från och med nya plattan producerar och spelar han – nästan – allt själv.

  • Publicerad 14:15, 1 jan 2021

Han jobbar på skola i Hovås som resurspedagog, men är utbildad musik- och filosofilärare. Knappt hade han börjat på sitt arbete förrän ryktet gick. Teodor Book inte bara spelade musik, han gjorde plattor också.

– Jag antar att eleverna googlar alla lärare innan de börjar sina jobb, säger han.

Han är nyexaminerad lärare och har samtidigt jobbat med "Unlike the night EP". En utmaning, kan man tycka.

– Jag har hållit mig till saker som är tacksamma att kombinera. Musiken finns alltid kvar. Nu jobbar jag 40 procent, resten spelar jag.

"Unlike the night EP" är ett nytt steg för Telos Vision, Teodor Booghs musikaliska alter ego.

– Ja, tankarna gick redan efter första albumet "A glimt of paradise" att göra något helt själv.

Så nu står han med en skiva där han producerat, mixat och spelat allt förutom trummorna.

Det i sin tur hör ihop med att Teodor Boogh som redan som liten hört musik i huvudet och vetat hur ska låta.

– När jag börjar göra musik har jag tusen idéer om hur det ska bli. Den här gången har jag inte bett om någon respons. Det är en produktion utan livlinor, säger han medveten om att övning ger färdighet.

– Jag är ju ingen novis, men det finns mer att hämta tekniskt. Men jag har redan märkt att jag jobbar snabbare på att nå min vision.

Telos Vision

Är: 26-åriga Teodors Booghs musikaliska alter ego. Examinerad lärare i musik och filosofi. Jobbar som resurspedagog i Hovås.

Bor: I Kville med sambo. Uppvuxen i Ale. Gick högstadiet i Nordhems musikklass.

Aktuell: Med "Unilke the night EP", den egenproducerade uppföljaren till albumet "A glimpse of paradise" (2019).

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00