Tillbaka. Carl-Einar Häckner trivs på Aftonstjärnan. Foto: Kai Martin

Tidlöst trolleri när Häckner återvänder till scenen

"I för långt borta land" är rubriken på Carl-Einar Häckners nya föreställning. Den där han bryter karantänen – både för sig själv och sin publik – på Aftonstjärnan. – Det blir en föreställning utan paus. När coronan är över kommer akt två, säger han.

  • Publicerad 12:03, 30 okt 2020

Den här föreställningen blir som en cliffhanger.

Tidlös. Carl-Einar Häckner bryter karantänen för tidslöst trolleri på Aftonstjärnan. Foto: Kai Martin

Förra året gick Bertil Nolander, Aftonstjärnans själ och hjärta, ur tiden. Några år tidigare hans partner Lolo Jakobsson. De två som förvaltade Kent Anderssons idéer om en levande scen i den gamla kulturbyggnaden på Lindholmen. Aftonstjärnan har länge varit ett andra hem för Carl-Einar Häckner. När han nu bryter sin karantän med föreställningen "I för långt borta land" är det med dessa två eldsjälar i tankarna.

– Ja, det blir i deras anda. Aftonstjärnan är ett slags oas. Där är det på riktigt, säger han.

Mycket nytt

Carl-Einar Häckner utlovar tidlöst trolleri i föreställningen som innehåller mycket nytt.

– Men det blir också ett trick från då jag var tolv år. Plus ett från varietén på Liseberg från 2001. Annars är det nytt och fräscht.

Hur är det att återvända till dig som tolv år?

– Ganska nödvändigt. Det är lått att glömma av vem man var och varifrån man kommit. Speciellt nu då världen är satt på paus. Då har tankarna kommit om vad jag håller på med. Jag har ju inte haft någon publik utan övat framför spegeln och kollat Youtube.

Carl-Einar Häckner fyllde 51 år 8 oktober och har levt på sitt trolleri i större delen av sitt liv. Men den rastlöse underhållare vill inte slå sig till ro.

– Det är kul att jag har hållit på så länge. Men det finns mer att göra och jag vill utvecklas.

Testad i Varberg

Den nya föreställningen har han nyligen testat på en publik i Varberg.

– Det blir en timme och tjugotvå minuter. Ingen paus på grund av coronan. När den är över kommer akt två, lovar han.

– Den här föreställningen blir som en cliffhanger och allt är upplagt för att köra 45 minuter till. Det finns mer att ta av. Jag gör sex förställningar och det blir nog några till beroende på hur biljetterna säljer. Jag måste få fortsätta jobba för att kunna ha kvar det grymma livet jag lever. Det är ingen självklarhet.

I för långt borta land

Är: En föreställning med mestadels nyskrivet material av och med Carl-Einar Häckner. Här utlovas tidlöst trolleri.

Var: Aftonstjärnan, Lindholmen.

När: Premiär 6 november (utsåld), därefter 7 (dubbla föreställningar), 13 och 14 november (dubbla föreställningar). Ytterligare föreställningar kan tillkomma.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12