Tillbaka. Syntmusikern Lasse Falk har gjort comeback efter mer än 30 år. Foto: Kai Martin

Tillbaka från framtiden – Lars Falk gör comeback

I Göteborg var Lars Falk stil- och syntikon på 80-talet. Nu har han gjort comeback.

  • Publicerad 12:05, 15 maj 2020

Han fanns i kretsarna kring Twice a Man, det ikoniska fortfarande aktiva syntbandet från Göteborg, på 80-talet. Gruppen han till och med ingick i under en period. Men det var som solist Lars Falk ville verka och mot slutet av decenniet kom albumdebuten.

– Jag var med live med Twice a Man. Solo gjorde jag en kassett 1983 följt av en singel 1985 innan albumet 1988. Sedan har det varit tyst, förklarar han.

Åtminstone nästan. För musik har ändå varit hans levebröd.

– Jo, jag höll ju på med att skapa musik till dataspel. Det var svinroligt och bra betalt. Men det blev mer och mer kaos på jobbet.

Sedan sju år jobbar han som målare. Det frigör tid för eget skapande i den hemmastudio som blivit det han först inrett vid en flytt.

– Jag hade ett mångårigt uppehåll efter jobbet med datamusiken. Jag hade helt enkelt blivit ljudtrött.

Men under en resa till Indien hittade han inte bara sin älskade hund Alva, som valp. Någonstans där kom också musiken tillbaka. Det gav ep:n "Dog", utgiven för ett år sedan. Musik där han är tillbaka till där han började, men med ett modernare snitt. Med nya singeln "Can do without you" siktar han mot sin andra fullängdare, över 30 år efter den senaste. Jo, Lars Falk har hittat tillbaka till skaparlusten.

– Jag ska släppa fler singlar och har ett urval på 15 låtar. Sedan blir det vinyl. Men det ligger på framtiden.

Vi är GBG