Festivalband. Göteborgsbandet Räfven står på scen tio gånger på en dag. Foto: Kayoko Yamamoto

Tio konserter på en dag för Göteborgsbandet Räfven

Tio spelningar på en dag och allt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Jo, det är Göteborgsbandet Räfvens ambition 22 augusti då de gästar Partille arena.

  • Publicerad 16:05, 7 aug 2020

Folkpunkbandet Räfven har gjort kreativa upptåg förut och är något av gruppens signum. Som bland annat 2015 slå världsrekord i flest spelade konserter i olika städer under samma dygn.

Nu antar Göteborgsbandet nästa utmaning när gruppen möter restriktionerna kring framförande av livemusik under coronapandemin. Med tio konserter under samma dag, för 50 personer åt gången, följer man alla riktlinjer.

I ett pressmeddelande säger trummisen Per Svenner:

"Äntligen får vi spela igen. Spela med varandra, med publiken! Räfven längtar och vi kunde inte nöja sig med en spelning. Vi kör tio efter varandra istället! Det vore kul om någon vill hänga med på den här galna resan med oss och gå på alla spelningar samma dag. Något för äkta räfvskallar. Den här festivalen ser vi som en fristående fortsättning på vårt Guinness-rekordförsök 2015, en lika vansinnig och underbar idé. Kom och dansa ut sommaren med oss!”
Spelningen – och utmaningen – går av stapeln 22 augusti i Partille arena och sker mellan 12.00 och midnatt. 50 biljetter per konsert, alltså, och en gång i timmen skiftas publiken."

Vi är GBG

    Vi är GBG