Triggad trio turnétrånar

Göteborgstrion Bottlecap har lyckats turnera i både Australien och Mexiko. Förutom Europa. Nu är det albumaktuella bandet också både spelklara och sugna på nya äventyr.

  • Publicerad 16:50, 3 jun 2022

Vi gillar att bli golvade av band där energin når ut...

Knappt hade Pontus Robertson landat på trumpallen för rollen som batterist i powertrion Bottlecap förrän hade fick packa väskan och åka till Australien. Göteborgsbandet hade vid en spelning på en festival i Sevilla, Spanien, träffat en australiensisk artistbokare som ville ha ned bandet till Down under.

– Vår förra trummis var inte intresserad av att följa med, så vi ringde Pontus och frågade om han ville följa med, berättar gruppens gitarrist Gustav Påhlsson.

– Första spelningen i Australien blev mitt andra med bandet, säger Pontus Robertson.

Sex år sedan

Det är sex år sedan och sedan dess, som också gett en Mexikoturné. Trion har fortsatt sin kreativa rock'n'rollverkstad med sikte mot både att komponera, spela in skivor och komma ut och spela.

Bottlecap startades av barndomsvännerna Johan Reiman och Gustav Påhlsson 2008.

– Vi är både uppvuxna i Fiskebäck, har hängt med varandra sedan förskolan, började spela instrument ihop och har gått på Påvelundsskolan, förklarar Johan Reiman, bas.

De kan varandra utan och innan och har med rekryteringen av Pontus Robertson fått en kreativ kraft som adderar de båda vännernas syn på hur musik ska skapas och utföras.

– Vi gillar att bli golvade av band där energin når ut, inte bara det som hörs utan också det som syns, säger Johan Reiman.

– Det var vi tredje spelningen i Australien som jag kände att det hände någonting. Vi tittade på varandra och det var som att allt löste sig, fortsätter Pontus Robertson, som älskar att turnera och spela live.

Gruppen har tagit vara på turnerandets energi och laddat ned det i det kollektiva komponerandet. Först ut var singeln "Bystander" 2017 som sedan har fortsatt i en räcka inspelningar. Debutalbumet "Off pressure" (2019) var det första samlade avtrycket av trions gemensamma verksamhet.

– När vi släppt det kände vi att vi ville fortsätta snabbt, säger Johan Reiman.

Nytt album ute

Så de tre killarna började spela in demor, samlade fragment och låtskisser till nya helheter. Hösten 2020 påbörjades albuminspelningarna med Per Stålberg, Division Of Laura Lee-medlem, ljudtekniker och producent.

Albumet "Wooden systems" är ute och det energistinna bandet är redo att larma och tjusa. Bottlecap snittar normalt på en spelning varannan vecka, men har av förklarliga skäl fått ligga lågt de senaste åren. Nu är bandet emellertid inte bara albumaktuellt utan också startklara för spelningar.

– Vi spelade senast på Musikens hus, då vi startade för Honningbarna i Musikens hus i slutet av april, säger Pontus Robertsson.

4 juni har Bottlecap releasespelning på Café Hängmatta.

Bottlecap

Är: En Göteborgstrio bestående av Gustav Påhlsson, gitarr och sång, Johan Reiman, bas och sång, och Pontus Robertson, trummor och sång. Gruppen startades 2008. 2015 singeldebuterade bandet med "Stick around". Albumdebuten – "Off pressure" – kom 2019. Bandet har, förutom spelningar i Sverige, turnerat i övriga Europa, Mexiko och Australien.

Bas: I Majorna.

Aktuella: Med releasespelning på Café Hängmatta 4 juni i samband med nya albumet "Wodden systems" inspelad av Division Of Laure Lees Per Stålberg.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44