Håller ihop. Karin Andersson, Lindis Ekström och Amanda Fröhling Lind ger inte upp. Foto: Privat

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.

  • Publicerad 10:30, 21 jan 2020

Sedan Göteborg Direkt träffade vistrion Konflikten för ett och ett halvt år sedan har mycket hänt. Amanda Fröhling Lind är i London och pluggar grafiskt design och Lindis Ekström går på Fridhems folkhögskola i Skåne.

– Det är bara jag kvar i Göteborg, säger Karin Andersson.

Med detta sagt förstod tjejerna att det skulle vara svårt att spela live. Men att inte göra musik och spela ihop var uteslutet.

– Vi la fokus på att producera och skriva låtar istället. Det var som om vi servade bandet och det var inget alternativ att sluta, förklarar Karin Andersson.

– Vi gör alla olika saker och behöver vara självständiga. Nu träffas vi på Skype istället och när vi väl är tillsammans är vi aktiva och fokuserade.

Musikaliskt rör sig Konflikten i samma landskap som tidigare.

– Ja, men det betyder inte att vi inte har utvecklats. Men texterna och stämmorna har blivit viktigare, menar Karin Andersson.

Den 24 januari firar de EP:n "Tack för att du finns/fanns" med releasespelningen på Oceanen.

– Det ska bli häftigt. 2018 i december, då alla var samlade, spelade vi rätt mycket. Men nu har fokus på live av förklarliga skäl inte varit så starkt. Men releasen av EP:n känns som ett nytt steg.

Konflikten

Är: Amanda Fröhling Lind, Lindis Ekström och Karin Andersson.

Från: Göteborg.

Bildades: På Nordiska Folkhögskolan 2013. Första spelningen som Konflikten var 2014.

Aktuella: Med singeln "Frigolit", som kom i november, ny singel i januari och EP:n "Tack för att du finns/fanns" som firas med releasefest på Oceanen 24/1.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11