Håller ihop. Karin Andersson, Lindis Ekström och Amanda Fröhling Lind ger inte upp. Foto: Privat

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.

  • Publicerad 10:30, 21 jan 2020

Sedan Göteborg Direkt träffade vistrion Konflikten för ett och ett halvt år sedan har mycket hänt. Amanda Fröhling Lind är i London och pluggar grafiskt design och Lindis Ekström går på Fridhems folkhögskola i Skåne.

– Det är bara jag kvar i Göteborg, säger Karin Andersson.

Med detta sagt förstod tjejerna att det skulle vara svårt att spela live. Men att inte göra musik och spela ihop var uteslutet.

– Vi la fokus på att producera och skriva låtar istället. Det var som om vi servade bandet och det var inget alternativ att sluta, förklarar Karin Andersson.

– Vi gör alla olika saker och behöver vara självständiga. Nu träffas vi på Skype istället och när vi väl är tillsammans är vi aktiva och fokuserade.

Musikaliskt rör sig Konflikten i samma landskap som tidigare.

– Ja, men det betyder inte att vi inte har utvecklats. Men texterna och stämmorna har blivit viktigare, menar Karin Andersson.

Den 24 januari firar de EP:n "Tack för att du finns/fanns" med releasespelningen på Oceanen.

– Det ska bli häftigt. 2018 i december, då alla var samlade, spelade vi rätt mycket. Men nu har fokus på live av förklarliga skäl inte varit så starkt. Men releasen av EP:n känns som ett nytt steg.

Konflikten

Är: Amanda Fröhling Lind, Lindis Ekström och Karin Andersson.

Från: Göteborg.

Bildades: På Nordiska Folkhögskolan 2013. Första spelningen som Konflikten var 2014.

Aktuella: Med singeln "Frigolit", som kom i november, ny singel i januari och EP:n "Tack för att du finns/fanns" som firas med releasefest på Oceanen 24/1.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Sökes: Statister till norsk storfilm

Ta chansen till en tidsresa för en dag Norska storfilmen "Det största brottet" spelas just nu in i Göteborg. Filmen har mängder med statister. Men nu söker teamet fler. Allt för en boxningslandskamp som kräver en manlig publik. Så ta...söndag 16/2 15:00

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57