Koll på läget. Stadsteaterns VD Björn Sandmark har läget under kontroll. Foto: Ola Kjelbye

Tur i oturen när Göteborgs stadsteater stänger

Göteborgs stadsteater tvingades stänga på grund av coronaviruset. – Tur i oturen, menar Stadsteaterns VD Björn Sandmark.

  • Publicerad 16:00, 2 apr 2020

Coronakrisen drabbade Göteborgs stadsteater på flera sätt. Dels genom att viruset konstaterade hos personal, där ledningen snabbt bestämde sig för att omedelbart stänga verksamhet 12 mars. Dels genom premiärer som föll på målsnöret. Dessutom tvingades publiksuccén "Kontrabasen" med Tomas von Brömssen ned i malpåse.

– Den har vi förhoppningar om att spela igen, säger Björn Sandmark.

För när Stadsteatern fick stänga för säsongen i förtid siktar han och teatern mot framtiden.

Öppnar hösten 2021

Den 7 maj skulle verksamheten släckts ned på grund av renovering. Först hösten 2021 planeras teatern på Götaplatsen öppna igen.

– På sätt och vis är det tur i oturen att det här skedde nu. Vi tappar inte i intäkter och kan hålla budgeten, säger Björn Sandmark.

Ledningen för teatern är nu i full färd med att planera för kommande säsong.

– Den kommer ju inte bli normal, men vi kommer spela på flera olika scener. Där är ingenting officiellt ännu, säger Björn Sandmark.

– Men jag tycker att vi har bra koll på läget.

Tidigare har det meddelats att även Folkteatern stänger för säsongen, precis som Stora Teatern, där gästspel och konserter antingen bokats om eller ställts in.

Göteborgs stadsteater

Är: Göteborgs största teater och Sveriges äldsta stadsteater grundad 1910. Finns sedan 1934 i teatern vid Götaplatsen. Den betjänas av Västra Götalands län.

Aktuellt: Har på grund av coronaviruset stängt i förtid för säsongen. Renoveringsarbete påbörjas i maj, där Stadsteaterns verksamhet i huset åter kommer ske hösten 2021.

Vi är GBG

    Vi är GBG