Gästar. Lisa Ekdahl kommer till Göteborg och Villa bel Parc. Foto: Commons.wikipedia.org

Står på scen. Bo Kaspers Orkester är en av banden som kommer gästa Villa bel Parc i sommar. Foto: Kai Martin

Unikt. När Richard Marx kommer till Sverige i sommar är Villa bel Parc ett av två stopp. Foto: Mike Helfrich

Villa Belparc tror på sommaren

Percy Ranebjörk på Villa Belparc tror på sommaren. Trots coronakrisen i nöjesbranschen ser han fram emot att ta emot artister och band som Richard Marx, Lisa Ekdahl och Bo Kaspers Orkester.

  • Publicerad 06:20, 12 apr 2020

Jag känner hoppfullhet i dessa tider.

Nöjesvåren har knappast rosat marknaden på grund av coronakrisen.

Men Percy Ranebjörk, ansvarig för nöjespalatset Villa Belparc tror på sommaren och ser fram emot den. I juli har han bokat upp ett pärlband av artister till sin stora scen vid Stora dammen i Slottsskogen.

När andra arrangörer hukar vågar han satsa.

– Jag måste ju göra det, säger han, som är nöjd med sina bokningar.

Fyllt av musik och dans

Bland dem finns Bo Kaspers Orkester, som för bara någon månad sedan gästade Lorensbergsteatern och en utsåld salong.

Bandet bjöd då på en show fyllt av musik och dans, som ett slags förlängning av showen "Allt ljus på oss", som hade premiär på Rondo i september 2017 och sedan spelade hela hösten där för att fortsätta i Stockholm på Cirkus.

Senaste besöket i Göteborg var sista helgen som Nöjessverige fortfarande var i rullning, sedan har det snabbt stängts ned.

Kronan på verket

– Att få hit dem är jätteroligt. Precis som med Jill Johnson. Hon har ju varit hos oss tidigare och det är fantastiskt att hon vill komma tillbaka. Nordman har ju inte spelat på länge, så det är förstås jättekul att få hit dem. Precis som det är med Lisa Ekdahl och Sven-Ingvars.

Toppnamnet för Villa Belparc är ändå Richard Marx, den amerikanske pop/rock-sångare, låtskrivare och musikproducent, som har sålt över 30 miljoner album världen över.

Den Grammybelönade artisten kommer till Sverige för två spelningar, varav Göteborg och Villa Belparc är ett av stoppen.

– Ja, det får jag väl säga att det är kronan på verket. Jag hoppas ju alltid på en nationell och internationell stjärna. Men att få hit internationella stjärnor är inte lätt idag, säger Percy Ranebjörk.

Har lång erfarenhet

Han, som har lång erfarenhet som nöjesentreprenör bland annat efter att ha drivit Gillestugan i många år, tvekar inte att se sommaren an.

– Nej, men självklart lyssnar jag på folkhälsomyndigheterna och hur vi ska hantera det här. Men vi tror att i juli ska det ha lugnat ned sig, säger han.

– Finns det fortfarande krav på ett visst antal gäster rättar vi oss efter det. Men vi kan också komma att flytta datumen för artisterna, om så krävs.

Vad är er maxkapacitet?

– Vi klarar 1200, men i det här skedet är det ju osäkert om det blir så många. Men vi måste tro. Det här kaoset som nu är är den nya spelplanen. Men lite så är det alltid för en entreprenör. Det gäller att agera klokt och med eftertanke för att satsa på det vi tror på. Jag känner hoppfullhet i dessa tider, men är förstås mån att skapa trygghet för både anställda, artister och gäster.

Villa bel Parco sommar

4 juli: Jill Johnson.

5 juli: Richard Marx.

11 juli: Bo Kaspers Orkester.

17 juli: Lisa Ekdahl.

18 juli: Sven-Ingvars.

24 juli: Nordman.

25 juli: Sophie Zel

Fotnot: Fler bokningar kan tillkomma. Med reservationer för eventuella ändringar.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG