Batteristen William Soovik är aktuell med album med sitt band Grand Finale Foto: Kai Martin

William Soovik firar livealbum med att spela live

Liveinspelningen som gjordes med William Soovik Grand Finale glömdes bort. Väl hittad blev det albumet "Live in Gothenburg". En release som firas med en livestreamad konsert.

  • Publicerad 14:24, 28 maj 2021

Egentligen drömde trummisen William Soovik om att dra igång en marschorkester.

– Ja, tanken var ett mobil brassband. Men det var en organisatorisk mardröm att få ihop. Jag hade att göra med mitt trumspelande, så det fanns ingen tid.

Men med hans band Grand Finale är det en annan femma. Här möts musikerna när det finns tid och sedan starten 2017 har det blivit ofta och intensivt.

Sent hösten hade William Soovik Grand Finale en konsert med material från första albumet "Rustik musik" och det kommande albumet "Major". Det var finalen på det årslånga, månadsvisa husbandsuppdrag på Studio HPKSM i Göteborg och P2:s "Jazzradio" var där och spelade in.

– Programmet sändes i somras. Men jag hade faktiskt glömt av inspelningar.

Men nu kunde han plocka russinen ur inspelningskakan och göra "Live in Gothenburg", William Soovik Grand Finales tredje album, som nyligen kommit.

Det firar bandet med en livestream idag, fredag 28 maj genom jazzföreningen Nefertitis försorg.

– Konserten har varit inbokad länge, men har fått knuffas fram. Tyvärr blir den utan publik.

William Soovik

Är: 32. Musiker med trummor som huvudinstrument, bandledare och låtskrivare. Ligger bakom bandet William Soovik Grand Finale, som startade 2017. Debutalbumet "Rustik musik" (2018) följes av "Major" (2020) och nu "Live in Gothenburg".

Bor: I Guldheden. Gift med Jenny Gustafsson Soovik, artist under namnet Paperwing.

Aktuell: Med livestream, fredag 28 maj via gruppens Facebooksida.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00