10 blandade lussekatter från Göteborg

GöteborgDirekt gick ut och efterlyste Göteborgs finaste lussekatter. Gensvaret blev enormt. Här är några av katterna från Göteborg och din del av stan.

  • Publicerad 14:40, 12 dec 2021

Frasse...

1,5 år fick en Tuff start i livet som hemlös, ingen kärlek och ingen mat i skålen.  Hjältarna från djurskyddsföreningen i Göteborg fångade in honom. Vi fick äran att adoptera Frasse, en katt med så mycket rädsla och noll tillit till att ha växt till en social, kärleksfull och nyfiken kille. Frasse är ett exempel på att adoption är så viktigt och att ett eget hem är guld för det är inte en självklarhet för alla katter. 

Franklin...

från Landvetter älskar julpynt, presentsnören och julgranar! En riktigt gosig lussekatt!

Julhund.

Har en söt tomtehund här hemma i Billdal.

Dexter och Salina...

bor på Norra Liden ihop med sin syster. De älskar doften av snö.

Lussehönan.

Jag kan inte bidra med juliga kissar men däremot Fideli som önskar god jul. Hon håller till i Kullavik och vill gärna bli lite kändis.

Blixten.

Vi har precis adopterat Blixten från katthjälpen i Kungälv. Förra julen var han en hemlös katt som var vilse på Tjörn och knappt överlevde. Men han kommer aldrig mer att behöva leva så. Nu är han en del av vår familj i Annedal.

Foto: Karin Ulrika Wallerius

Nisse...

med sitt inbyggda pepparkakshjärta. Nisse bor på Frölundaborgs allé och borde definitivt bli årets lussekatt.

Tristan...

hjälper gladeligen till med julpyntet, matte och Tristan är dock inte riktigt överens om placeringen.

Kimahri.

Att leva med min katt Kimahri är som att få ett mjukt paket varje dag. Därför är han årets lussekatt! Kimahri bor och trivs på Hisingen.

Nisse

Min kisse Nisse med sitt inbyggda pepparkakshjärta. Nisse bor på Frölundaborgs allé och borde definitivt bli årets lussekatt.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44