Fel tid. Allt tyder på att den mördade mannen stötte på sin mördare av en slump. Foto: Kristian Risenfors

14 års fängelse för mord vid Odinsplatsen

Den 20 december knivmördades en 30-årig man från Australien på Odinsplatsen. Nu döms en 28-årig man till 14 års fängelse för mordet.

  • Publicerad 14:51, 9 aug 2018

Den 28-årige man som stått åtalad för mordet på en 30-årig australiensk medborgare i december förra året fick i dag sin dom. Rättegången avslutades i början av juli och redan då slog tingsrätten fast att mannen var skyldig till brottet.

Läs också: Hittades knivskuren vid Odinsplatsen – dog av skadorna

Läs också: 27-åring åtalas efter mordet på Odinsplatsen

Efter att mannen genomgått en rättspsykiatrisk undersökningen döms han nu till fängelse i 14 år för mord. Mannen var inte att betrakta som psykisk sjuk vid gärningstillfället

Han har hela tiden hävdat att han inte minns något från händelsen. Han erkänner att han använt droger sedan tonåren och att han antagligen även var han påverkad vid gärningstillfället. 28-åringen har även medgett att han ofta bär kniv. Han förekommer under 18 avsnitt i belastningsregistret och är bland annat dömd för narkotikabrott och rån.

Tingsrätten har inte kunnat hitta någon förklaring till överfallet. Utöver mord döms mannen för olaga hot mot en man i 60-årsåldern samma kväll.

– Vi kommer absolut att överklaga. Vi ska gå igenom domen och som jag tidigare har sagt när vi fick beslutet så delar vi inte bevisvärderingen, rubriceringen och nu domen, säger mannens advokat Ann Bark.

Vad säger din klient om domen?

– Ja, vad ska jag säga. Han är missnöjd såklart, nedstämd.

Den 30-årige mannen från Australien hade bott i Sverige sedan sommaren 2017 med sin svenska flickvän. Han var utbildad sjuksköterska och läste på SFI. Under kvällen för händelsen hade han varit ute på stan med arbetskamrater. Överfallet inträffade när han var på väg hem till sin bostad i Olskroken.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG