Bevisning. Vid en husrannsakan bland den dömdes tillhörigheter hittades träningsredskap med blod från Ali Reza. Foto: Polisen

14 års fänglese för mordet på Ali Reza

Ali Reza från Kortedala försvann spårlöst i september 2016. Ett år senare fick polisen tips om att han mördats och styckats. Nu döms en man till 14 års fängelse för mordet.

  • Publicerad 11:47, 7 nov 2019

Göteborg Direkt har tidigare rapporterat att två män stod åtalade för mordet på Ali Reza. Nu döms en av männen till 14 års fängelse för mordet men frias för griftefrid.

Den dömde mannen menar att han är oskyldig.

Två åtalade för mordet på Ali Reza

Ali Rezas kropp har fortfarande inte hittats trots att polisen genomfört flera sökningar bland annat i vattendrag och på eldningsplatser.

Det var på förmiddagen den 12 september, 2016 som Ali Reza skulle gå och köpa cigaretter men kom aldrig tillbaka till lägenheten i Kortedala där hans minderåriga dotter lämnats ensam.

Polisen utgick tidigt ifrån att Ali Reza inte hade försvunnit frivilligt. Knappt ett år senare fick polisen ett tips om att han samma dag som försvinnandet skulle ha blivit lurad till en lägenhet i Vidkärr i Örgryte-Härlanda.

– I augusti 2017 fick vi in ett mycket detaljerat tips om att Ali Reza skulle ha mördats i en specifik lägenhet och att kroppen hade styckats. Tipsaren uppgav att det varit två gärningsmän och namngav en av dem – en 39-årig man, säger Sofie Konkell, utredare vid polisens grova brottssektion i Storgöteborg i ett tidigare uttalande.

Blodspår på träningsredskap

I november 2018 greps 39-åringen strax efter att han återvänt till Sverige efter en längre utlandsvistelse.

Vid en husrannsakan bland hans tillhörigheter hittades en möbel och träningsredskap med blod och vävnadsrester från Ali Reza. Ett kvitto visade att han köpt två flaskor Klorin några timmar efter försvinnandet.

Polisen bekräftar nu att flera personer vittnar i förhör om att 39-åringen berättat för dem hur mordet har gått till och vem som varit medgärningsman.

I juli 2019 häktades även en 36-årig medgärningsman. Han åtalades för mord men friades i tingsrätten.