SKOTTLOSSNING. En 16-årig pojke har avlidit efter en skottlossning i Biskopsgården. Foto: Mostphotos

16-åring ihjälskjuten på Hisingen

En 16-årig pojke har avlidit efter en skottlossning i Biskopsgården i går kväll. En tjej i övre tonåren skadades också och vårdas nu på sjukhus för lindriga skador.

  • Publicerad 09:07, 12 mar 2020

Det var strax innan klockan 22 på onsdagskvällen som polis och ambulans larmades till Temperaturgatan i Länsmansgården efter att boende uppmärksammat skottlossning i området.

På platsen hittas en 16-årig pojke och en tjej i övre tonåren med skottskador. Båda förs i ambulans till sjukhus men 16-åringens liv gick inte att rädda.

Tjejen i övre tonåren vårdas nu med lindriga skador och ska höras under dagen, meddelar polisen.

I samband med händelsen blev två personer som befann sig på platsen inhämtade till förhör. Men enligt polisen är de inte misstänkta för skottlossningen.

Ett intensivt utredningsarbete pågår på platsen och polisen rubricerar ärendet som mord alternativt dråp. Enligt polisen rör det sig om flera skott som har avlossats.

– Det är fortfarande oklart om det är en eller flera gärningsmän. Ingen är gripen, säger Thomas Fuxborg till Svt Väst.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57