16-åringen från Biskopsgården tar plats i Häckens A-lag

Imam Jagne är BK Häckens senaste stjärnskott. 16-åringen från Biskopsgården har nyss skrivit på ett treårigt kontrakt med klubbens A-lag.

  • Publicerad 16:33, 10 feb 2020

Jag kommer jobba stenhårt på varje träning.

– Det är helt sjukt egentligen, jag är väldigt tacksam över det här, säger han.

Imam Jagnes fotbollsbana började i Solväders FC i Biskopsgården innan han som tolvåring började spela i BK Häcken.

I dag är han 16 år och har precis skrivit ett treårigt kontrakt med bollklubbens A-lag efter att ha haft en ordinarie plats i Häckens P17-lag.

– När jag fick det här erbjudandet så började jag reflektera över allt och gå igenom allt i huvudet och hur fort det har gått och så. Men jag hade det lite på känn, jag har varit med och tränat och spelat med dem ganska länge nu. Jag är väldigt tacksam, men det tar inte slut här, jag kommer fortsätta kriga, säger Imam Jagne i ett uttalande.

Här är Häckens nya 2020-lag

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson ser en fotbollstalang i Imam Jagne.

– Han har alldeles för stor potential för att inte bli uppflyttad till A-laget, så det var ett enkelt val.

Enligt BK Häcken är det fler klubbar som har visat intresse för 16-åringen.

– Det är även några klubbar som hört av sig men jag har inte varit så intresserad av det, jag har fokuserat på att få A-lagskontrakt här. Jag har allting i BK Häcken och behöver ingenting annat just nu, säger Imam Jagne och fortsätter:

– Det kanske låter lite dumt men jag ska försöka ta en plats, även om det är svårt. Men det är så jag utvecklas, jag får se på dem som är etablerade och lära mig av dem men ändå försöka få så många minuter som möjligt. Jag kommer jobba stenhårt på varje träning.

Vi är GBG