Foto: Mostphotos

17-årig flicka dömd för beställningsmord

I dag föll domen mot de 14 ungdomar som suttit åtalade för två mord och förberedelse till mord.

  • Publicerad 11:53, 10 jun 2019

Den 20 maj förra året föll en man i Guldheden offer för en pågående gängkonflikt i Biskopsgården

I dag fällde tingsrätten en 20-årig man och en 17-årig flicka för att i samförstånd skjutit mannen till döds med ett automatvapen då han suttit i sin bil.

Var beställningsmord

Det ska visa sig att mannen haft kopplingar till en falang av kriminella i Biskopsgården och enligt GP utgick utredarna från att mordet var ett beställningsmord från en rivaliserande falang.

20-åringen har dömts till 14 års fängelse och 17-åringen till sluten ungdomsvård i två år och 11 månader. Även två 18-åriga tjejer har medverkat i gärningen genom att ha hjälpt till på vissa sätt. De döms för skyddande av brottsling, grovt brott, och för grovt vapenbrott. De har dömts till skyddstillsyn respektive villkorlig dom.

Kopplingar till mord i Stockholm

Under sommaren 2018 skedde ett annat mord på Lidingö. Den 5 juni slogs en 57-årig man från Mölndal till döds, ett dåd som enligt utredarna också var ett beställningsmord. Tingsrätten dömmer 20-åringen för inblandning i även detta fall. Man dömmer även flera andra ungdomar för inblandning i Lidingömordet där alla är mellan 23 och 18 år.

Totalt är det 14 ungdomar som åtalats för att de varit inblandade i dåden.

Vi är GBG