Utredning. En 16-årig kille och tre andra personer satt i paviljongen utanför Nya Skolan i Länsmansgården när de blev beskjutna. 16-åringen avled av sina skador. Foto: Polisens förundersökning

17-åring frias från misstankarna om mord vid skola

Trots en omfattande polisutredning har man inte kunnat styrka att det var den misstänkte som låg bakom skotten som dödade en 16-åring i Länsmansgården ifjol. Det anser Göteborgs tingsrätt som friar den misstänkte 17-åringen.

  • Publicerad 15:13, 26 okt 2021

Det var den 11 mars i fjol som en 16-årig kille satt och samtalade med tre andra unga personer i närheten av Nya Skolan i Länsmansgården. Plötsligt dök två maskerade gärningsmän upp och sköt flera skott mot sällskapet.

Dådet resulterade i att 16-åringen blev ihjälskjuten med flera skott och att en tjej i övre tonåren blev allvarligt skadad.

Ett halvår senare greps en misstänkt gärningsperson, som vid tillfället för dödsskjutningen var 15 år gammal. Killen, som nu är 17 år, har varit placerad på ungdomshem sedan dess, enligt Göteborgs-Posten. En 19-åring misstänktes vara den andre skytten och frihetsberövades tidigare i år. Dock räckte inte bevisningen mot honom och mannen släpptes snart ur häktet.

19-åring häktad för mord på 16-åring

Tillsammans med 17-åringen åtalades en annan 19-årig man vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för medhjälp till mord.

Enligt ett pressmeddelande från Göteborgs tingsrätt har utredningen visat att mordet på 16-åringen har indirekta kopplingar till en pågående gängkonflikt i Biskopsgården.

Frias från misstankarna

I dag, tisdag, föll domen mot de båda åtalade.

De båda frias från misstankarna om att de ska ha varit inblandade i mordet på 16-åringen.

– Trots polisens stora ansträngningar för att spåra gärningsmännen kvarstår tvivel om att sjuttonåringen skulle ha varit en av gärningsmännen, säger Henrik Andersson, ordförande i målet, i pressmeddelandet.

Samtidigt stod 17-åringen även åtalad för grovt vapenbrott. För den gärningen döms han till fyra månaders sluten ungdomsvård.

Vi är GBG