Knivattacken. En är nu gripen för knivbråket i Askim. Foto: Mostphotos

22-årig kvinna gripen för helgens knivattack

Polisen har nu gripit och anhållit en 22-årig kvinna misstänkt för att ha försökt mörda två andra kvinnor i samband med knivbråket som skedde i söndags i Askim.

  • Publicerad 15:28, 6 dec 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Vi har varit ganska säkra på vem vi letat efter vilket var en anledning till att jag kunde gå ut och säga att det inte rörde sig om någon "knivgalning", säger Peter Kron gruppchefen för avdelningen för grova brott.

Den gripne ska enligt polisen vara bekant med en av de två kvinnorna hon misstänks försökt mörda på den efterfest som ska ha pågått i lägenheten vid tillfället. Nu kommer arbetet med förundersökningen att fortsätta och förhör hållas med den misstänkte.

– Det kommer att ske korsförhör med den gripne och andra inblandade för att se om vi har tillräckligt på fötterna, vi kan ju fortfarande inte vara helt säkra på om det är den här personen som är gärningsman, säger Peter Kron.

Läs även: Polisen lugnar: Ingen "knivgalning" bakom attack i Askim

Det var i söndags som polisen fick in ett larm om ett knivbråk i en lägenhet i Askim. Två kvinnor i 20-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador men de kunde senare lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

Gärningsmannen lyckades dock fly platsen innan polis kom. Men nu på torsdagseftermiddagen meddelade polisen att de gripit och anhållit en kvinna misstänkt för mordförsök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG